• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Küçükçekmece'de kültür sanat sohbetleri devam ediyor

Yeniakit Publisher
2015-03-25 21:47:00 -
Küçükçekmece'de kültür sanat sohbetleri devam ediyor

Küçükçekmece Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen kültür konferanslarına bir yenisi daha eklendi. Yazar Ö.Faruk Reca moderatörlüğünde sinema ve kültür sanat yazarları bir araya geldi.

Sinema yazarı Ali Aydın ve Ahmet Can, Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilerle buluştu. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin ilgiyle takip ettiği konferansta Ahmet Can, muhafazakar sinema dilinin gelişmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Türkiye'de on yerli sinemadan dokuzu toplumsal ve ahlâkî değerler açısından sorunlu... Burada geleceğin muhafazakar sanatçıları olarak sizlere çok iş düşüyor" dedi. Gençleri kültür ve sanat alanında motive eden konuşmasıyla dikkat çeken Can öğrencilere kültürel konularda kendilerini şimdiden yetiştirmeleri gerektiğini söyledi. Can, "Arkadaşlar sizlere sesleniyorum, lütfen sinema sanatına uzak kalmayın. Yarının ünlü yönetmenleri, senaristleri neden imam hatip liselerinden çıkmasın" diyerek konuşmasını noktaladı.

Sinema yazarı Ali Aydın ise gençlerin, adına sanat denilen ucube yapıtlarla beyinlerinin adeta iğdiş edildiğine dikkat çekti. İnternet kullanımının kontrollü olması gerektiğini savundu ve tv dizilerindeki subliminal mesajlara da değindi.

Aydın, bu mesajları algılamak ve ona göre önlem almak için en önemli savunma mekanizmasının sağlıklı okumak olduğunu söyledi. Dünyadaki kurgu kaosuna da değinen Ali Aydın, Türkiyenin de bu kaostan nasibini aldığını ifade etti. İnanılmaz olayların, ahlâksızlıkların kurgu olmaktan çıkıp gerçek olduğunu dile getirdi. Aydın, "Kurgu sıkıntısı çeken dünya sineması, söz konusu dahi edilmemesi gereken konuları normal konular formatında bilinçaltımıza pompalıyor" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23