• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kral Abdullah pilot oldu

Yeniakit Publisher
2013-03-06 21:12:00 - 2013-03-06 21:13:54
Kral Abdullah pilot oldu

Türkiye’deki temaslarına dün de devam eden Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte, TUSAS-TAİ tesislerini gezdi ve Türk mühendislerince yapılan ANKA, HÜRKUŞ, ATAK gibi modern silahları inceledi.

Türkiye’deki temaslarına dün de devam eden Ürdün Kralı 2. Abdullah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte, TUSAS-TAİ tesislerini gezdi, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile de ayrı ayrı görüştü.
Aynı makam aracıyla Saray’daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine gelen Cumhurbaşkanı Gül ile Kral Abdullah’ı Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, TUSAŞ Yönetim kurulu Başkanı Yalçın Kaya, Genel Müdür Muharrem Dörtkaşlı ve diğer ilgililer karşıladı.
TUSAŞ Genel Müdürü Dörtkaşlı, Gül ve Kral Abdullah’ın şeref defterini imzalamasının ardından Kral Abdullah’ın babası merhum Kral Hüseyin’in 27 Haziran 1987’de Türkiye’ye yaptığı ziyaret kapsamında TUSAŞ’taki incelemelerinde çekilen fotoğrafı gösterdi.
Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah ve beraberindekilere TUSAŞ’ın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Basına kapalı yapılan bilgilendirmeden sonra heyet, tasarım ve üretimleri Türk mühendislerce TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen insansız hava aracı ANKA, başlangıç temel eğitim uçağı HÜRKUŞ ve taarruz tektik ve keşif helikopteri ATAK’ın sergilendiği hangara geçti.
ANKA ve HÜRKUŞ’u inceleyen Cumhurbaşkanı Gül ve Kral Abdullah’a yetkililer bilgi verildi. ATAK helikopterinin bulunduğu bölümde incelemelerde bulunan Gül ve Kral Abdullah, yakalarında isimlerinin de yazdığı pilot montlarını giyerek, ATAK helikopterinin pilot kabinine oturdu. Helikopter pilotu olan Kral Abdullah yetkililere sorular sorarak, ATAK helikopteriyle ilgili ayrıntılı bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Gül de hem helikopter hakkında yetkililerden bilgi aldı hem de pilot kasklarını inceledi. ATAK helikopterinin önünde basına poz veren iki lider, daha sonra uçuş kulesine geçti.
Gül ve Kral Abdullah, tüm testlerden başarıyla geçen ve çeşitli ülkeler tarafından talep edilen, yüksek manevra kabiliyetli ATAK helikopterinin özel uçuşunu izledi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ
Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Ürdün Kralı 2. Abdullah, daha  sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Başbakanlık Resmi Konutu’nda basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da hazır bulundu.
DAVUTOĞLU’NU KABUL ETTİ
Ürdün Kralı 2. Abdullah, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu da kabul etti.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kral Abdullah ile Davutoğlu’nun JW Marriot Otel’deki görüşmesinde ağırlıklı olarak Suriye’deki durum ve mevcut krizden en çok etkilenen iki ülke konumunda bulunan Ürdün ve Türkiye tarafından gelecek dönemde birlikte atılabilecek adımlar ele alındı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bölgeyi ziyareti sırasında ele alınan konular hakkında görüş alışverişinin de yapıldığı görüşmede, özellikle Ortadoğu barış sürecine ilişkin hususlar üzerinde duruldu ve gelecek döneme yönelik ihtimal ve beklentiler gözden geçirildi.
Görüşmede ayrıca, Türkiye-Ürdün ekonomik ilişkileri ele alındı ve bu yönde Kral Abdullah’ın Ankara’da yaptığı diğer görüşmeler ışığında atılabilecek somut adımlar konuşuldu.
Öte yandan, Kral Abdullah’ın eşi Kraliçe Rania de Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nü gezdi.
Kraliçe Rania, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı da ziyaret etti. Emine Hanım, Rania’yı “Ehlen ve sehlen” diyerek karşıladı ve kucakladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23