• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KPSS lisans sınav giriş belgesi indir | KPSS lisans ne zaman?

Yeniakit Publisher
2022-09-06 20:29:00 -
KPSS lisans sınav giriş belgesi indir | KPSS lisans ne zaman?

31 Temmuz Pazar günü gerçekleşen KPSS lisans sınavı iptal edildi. Oturumların iptalinin ardından gözler açıklanan yeni tarihe çevrildi. Peki, KPSS lisans sınavı ne zaman? KPSS sınav giriş belgeleri açıklandı mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyenler KPSS sınavına hazırlanıyor. Adaylar KPSS sınav giriş belgelerinin açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. KPSS ÖABT sınav giriş belgesi açıklandı mı?

KPSS lisans sınav giriş belgesi indir | KPSS lisans ne zaman?

31 Temmuz'da gerçekleşen KPSS lisans sınavı iptal edilmiş, ÖSYM sınav takviminde yer alan 2022-KPSS Lisans Alan ve 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavları ertelenmişti.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2022- KPSS Lisans Genel Yetenek- Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 18 Eylül, 2022- KPSS Alan Bilgisi oturumlarının 24- 25 Eylül’de yapılacak. Adaylar ise sınav giriş belgelerinin açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor.

KPSS sınav giriş belgeleri henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde haberlerimizde yer vereceğiz. Adaylar, sınav giriş yerlerini ÖSYM'nin AİS web sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

Adaylar, girecekleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan adayların sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturumuna girmeleri mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerini sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin dökümünü yazıcıdan edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23