• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Köylülerden Doğan’a isyan

Yeniakit Publisher
2014-04-23 09:08:00 - 2014-04-23 12:24:57
Köylülerden Doğan’a isyan

Çevreci geçinen Aydın Doğan ile ortağı işadamı Necati Kurmel’in, Niğde’nin Horoz köyünde usulsüz şekilde altın cevheri çıkarması tepki çekti. Meranın dokusunun bozulduğunu, ağaçların yokedildiğini belirten köylüler, Gümüştaş Madencilik’in faaliyetlerine isyan etti.

EROL METİN/ANKARA - Paralel Yapı’nın ‘dava arkadaşı’ Doğan Grubu’nun patronu Aydın Doğan ile Türkiye’nin ilk 25 zengini arasında yer alan işadamı Necati Kurmel’in ortaklığındaki Gümüştaş Madencilik’in, Niğde’nin Ulukışla ilçesine bağlı Horoz köyünde usulsüz şekilde altın cevheri çıkarıp köyün merasına zarar vermesi ve hazine arazisini talan ederek yol ve şantiye yapması tepki çekti. Köylüler, şirketin aralıksız süren faaliyetlerinden şikayetçi. Gümüştaş Madencilik’e ait tırların toz yaptığını aktaran köylüler, aşağıya inen tozların meranın dokusunu bozduğunu belirttiler. Şirket yetkililerinin ormandan yol yaparak maden ocağına ulaştığını dile getiren köylüler, trajikomik duruma ve çifte standarda dikkat çekerek, “Yolu olmayan evler var. Tarlaya ulaşımda sıkıntı yaşanıyor. Tarlaya gitmek için ormandan yol açılması lazım. Bize izin verilmiyor. Ancak madenciler yol açmış. Biz bahçemize gidemiyoruz, onlar ise kendilerine yol açıyor” dediler.

İÇME SULARI YOK AMA…

Doğal kaynaklarının talan edilmesine isyan eden köylüler, “Köy sınırları içerisinde 3 tane su fabrikası var. Ancak tarımsal sulama imkanımız yok. Özellikle yaz aylarında içme suyu sıkıntısı var. Kaynağımız bol ama başkaları kullanıyor. Biz onlar gibi faydalanamıyoruz. Dışarıdan gelenler köyden faydalanıyorlar, altın götürüyorlar, su üretiyorlar fakat köyümüze bir faydaları dokunmuyor” ifadelerini kullandılar.

AĞAÇLAR TEK TEK GİDİYOR!

Arazilerinde tonlarca altın ve gümüş cevheri çıkaran Aydın Doğan ve ortağı Necati Kurmel’in köylerine hiçbir katkısı olmadığını belirten köylüler, ağaç sayısının giderek azalmasından ve tozlanma nedeniyle kaygılı olduklarını kaydettiler. Horoz köyünde yaşayan vatandaşlar, zenginliklerine zenginlik katan Doğan ve Kurmel’e köyün eksikliklerini tamamlama çağrısında bulundular.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23