• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korsana geçit yok!

Yeniakit Publisher
2014-11-19 08:43:00 - 2014-11-19 08:12:03
Korsana geçit yok!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, TÜBİTAK tarafından tasarlanan ve Foton temelli iletime dayalı sistemin NATO üyesi birçok ülke tarafından kullanılan A400M askeri kargo uçaklarında da yer aldığını, sistemin geliştirilerek korsan dinlemeyi tespit etme imkanına da kavuştuklarını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geliştirilen “Kuantum Kriptoloji Yöntemi” ile korsan dinlemeyi tespit etme imkanına kavuştuklarını bildirdi. Işık, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “3. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı”nda, teknolojinin vatandaşların hayat kalitesini artırdığını söyledi.

TÜBİTAK TARAFINDAN TASARLANDI

Geliştirilen ‘Kuantum Kriptoloji Yöntemi’ ile korsan dinlemeyi tespit etme imkanına kavuştuklarını belirten kaydeden Işık, “Foton temelli iletime dayalı olan bu sistem başarılı şekilde çalışmaya devam ediyor. NATO üyesi birçok ülke tarafından kullanılan A400M askeri kargo uçaklarında yer ile uçaktaki kontrol bilgisayarı arasındaki uçuş bilgilerinin kriptolu bir şekilde taşınmasını ve aktarımını sağlayan sistem TÜBİTAK tarafından yapılmaktadır. Bu Türkiye’nin uluslararası arenada geldiği seviyeyi göstermesi açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

BEYAZ ŞAPKALI HACKER’LAR

Siber Güvenlik Eylem Planı kapsamında, “Siber Güvenlik Özel Komitesi”nin kurulduğunu anımsatan Işık, TSE’nin yaptığı “Beyaz Şapkalı Hacker” belgelendirmesinin de bu çalışmalar kapsamında ortaya çıktığını kaydetti.  Işık, “Bugün de bu alanda yetiştirilen ‘Beyaz Şapkalı Hacker’larımıza sertifikalarını vereceğiz. Bunlar yıkmak için değil, yıkımı önlemek için çalışacak” dedi.

Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün dünyadaki büyüklüğünün yaklaşık 5 trilyon dolar olduğunu anlatan Bakan Fikri Işık, “Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü yaklaşık 35 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23