• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korsan anne sütü tehlikesi

Yeniakit Publisher
2013-03-03 21:45:00 - 2013-03-03 21:46:12
Korsan anne sütü tehlikesi

Sağlık Bakanlığı, anne sütü alamayan bebeklerin anne sütü ile beslenmeleri için süt bankası kurulması konusunda çalışmalarına devam ederken diğer yandan korsan olarak yapılan anne sütü paylaşımları vatandaşları derin düşüncelere sevk ediyor.

KORAY TAŞDEMİR / İSTANBUL - Akit, bundan bir yıl önce Derya Taşdiken’in kurduğu internet günlüğü üzerinden “Anne Sütü Olanlar Olmayanları Bulsun” isimli projesi kapsamında dini hassasiyetlere dikkat edilmeden anne sütü paylaşımı yaptığını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı’nı kuracağı süt bankası konusunda dahi vatandaşlar tereddüt içindeyken bakanlığın korsan anne sütü paylaşımı yapan bu gibi organizasyonlar konusunda hiçbir işlemde bulunmaması dikkat çekiyor. Konunun, dini yönden ve neslin korunması bakımından önem taşırken; süt bankasının kurulması ile birlikte korsan anne sütü paylaşımların da çoğalması endişesini arttırıyor.
İŞTE KORSAN ANNE SÜTÜ
PAYLAŞIMI BAŞVURUSU
Derya Taşdiken  www.markaanne.com internet sitesi üzerinden “Anne Sütü Olanlar Olmayanları Bulsun” projesi kapsamında bu işi korsan olarak yürüttüğünü Akit, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaptığı yayınlarla gündeme getirmişti. Bakanlığın süt bankası kurması ile tekrar gündeme gelen korsan anne sütü paylaşımı, söz konusu site üzerinden şu şekilde yapılıyor: “Bebeğine anne sütü veremeyen ama mama da vermek istemeyen ‘Ahh keşke bir sütanne olsa da, bebeğimi beslesem sütüyle…’ diyen anneler, sevgili kaderdaşlarım, sizler de www.markaanne.com’da formumuz oluşturulana kadar, yani en azından şimdilik.”
KAYIT TUTMADAN, GELİŞİ
GÜZEL SÜT ALIŞVERİŞİ
Katılımcıların isimlerini, oturdukları adresi, doğum tarihlerini, telefon numaralarıyla elektronik posta adreslerini alan bu korsan organizasyonun, bir yandan süt almak isteyen bir yandan da süt vermek isteyenleri buluşturarak İslami hassasiyetlere dikkat etmeden ve kimin kime süt verdiğine dair kayıtlar tutmadan nesep bozulmasına çanak tutması dikkat çekiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23