• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koronavirüs UV tedavisi nedir? Türk Işın Tedavisi nedir koronavirüs tedavisinde etkili mi?

Yeniakit Publisher
2020-03-14 10:04:00 - 2020-03-14 10:06:39
Koronavirüs UV tedavisi nedir? Türk Işın Tedavisi nedir koronavirüs tedavisinde etkili mi?

Türkiye’deki corona virüsü vaka sayısı 5 oldu. Hasta sayısı arttığından dolayı alınan önlemlerde arttırıldı. Dünyada ise koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Çin’de vaka sayısında düşüş olsada Avrupa’da koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. İtalya ve İran’da coronavirüs nedeniyle ölümler artıyor. Koronavirüs dünyayı korkuturken koronavirüse karşı tedavi yöntemleri de merak konusu. Peki Korona virüsü UV tedavisi nedir?

Türkiye’deki corona virüsü vaka sayısı 5 oldu. Hasta sayısı arttığından dolayı alınan önlemlerde arttırıldı. Dünyada ise koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. Çin’de vaka sayısında düşüş olsada Avrupa’da koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. İtalya ve İran’da coronavirüs nedeniyle ölümler artıyor. Koronavirüs dünyayı korkuturken koronavirüse karşı tedavi yöntemleri de merak konusu. Peki Korona virüsü UV tedavisi nedir?

Sağlık Federasyonu Genel Başkanı Raşit Dinç; RD GLOBAL/INVAMED tarafından COVID-19 isimli koronavirüs'üne karşı Türk laboratuvarlarında geliştirilen ve şu ana kadar yapılan denemelerde diğer virüs ve bakterilere karşı olumlu sonuçları elde edilen "Türk Işın Tedavisini" kamuoyuna duyurdu. Dinç, yaptığı açıklamada; COVID-19 benzeri viral ve mikrobiyal enfeksiyonlarda kan ve vücut boşluklarına yerleşen zararlı organizmaların genellikle antibiyotikler ve anti-viral ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldığını ancak yeni geliştirilen sistemin bir kateter yardımı ile damar yoluna yerleştirilen ultraviyole ışığın özellikle kanda bulunan enfeksiyonları temizlemek için kullanılması ile gerçekleştirildiğini belirterek bu şekilde hem damar yolları hem de akciğer içerisine uygulanabilen ultraviyole ışığın, Influenza A ve B virüslerini tamamen yok ettiği, "bacillus stearothermophilus" bakterisine yapılan uygulamada ise bu bakterilerin 2-3 saniye arası bir sürede tamamen imhasını sağladığı bu sayede hastaların kısa zamanda hastalıktan kurtulabileceğini ifade etti.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

imdat karaman

Ben Mühendisim. Tıbbi bilgim yok. Ancak, Teknikle tıbbın birleşimi zaaten bir çok hastalığın teşhis ve tedavisini sağlamaktadır. Bu vb. yöntemlerin kesinlikle geliştirilmesi, denenmesi gerektiğini düşünüyorum. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23