• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korona virüsü ateş kaç derece olur

Yeniakit Publisher
2020-02-24 15:50:00 - 2020-02-24 16:00:56
Korona virüsü ateş kaç derece olur

Yüksek ateş korona virüsün en belirgin özelliklerinden biri olarak görülmekte. Çin’in Vuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı artıyor. Son dakika gelen bilgilere göre coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 619 kişiye yükseldi. Hastalıktan kurtulanların sayısı ise 24 bin 973'e yükseldi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise toplamda 79 bin 360'a ulaştı. Peki, korona virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Korona virüsü ateş kaç derece olur? İşte, korona virüsüyle ilgili son dakika gelişmeler…

Yüksek ateş korona virüsün en belirgin özelliklerinden biri olarak görülmekte. Çin’in Vuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı artıyor. Son dakika gelen bilgilere göre coronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 619 kişiye yükseldi. Hastalıktan kurtulanların sayısı ise 24 bin 973'e yükseldi. Virüsün bulaştığı kişi sayısı ise toplamda 79 bin 360'a ulaştı. Peki, korona virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Korona virüsü ateş kaç derece olur? İşte korona virüsüyle ilgili son dakika gelişmeler…

Korona virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleriyle Tayvan'da görülürken; bölgede Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Sri Lanka, Kamboçya, Nepal, Hindistan ve Filipinler makamları ülkelerinde virüsü taşıyanların bulunduğunu doğruladı. Korona virüs çoğunlukla Çin'den giden kişiler yoluyla Fransa, İtalya, İngiltere, Almanya, İsveç, İspanya, Finlandiya, Rusya, Kanada, ABD, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İran, İsrail, Kuveyt, Bahreyn ve Afganistan'a da sıçradı.

Korona virüs belirtileri merak edilmekte. Çoğunlukla hafif orta derecede üst solunum yolu enfeksiyonu bulguları ortaya çıkar. Ateş, baş-boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük gibi solunum yollarına ait belirtiler ön plandadır. Hastalık ayrıca bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı gibi mide-bağırsak şikayetlerine de neden olabilir.

İnsanın ateşi kaç olmalı?

Koronavirüs belirtisi ortaya çıkmadan 10-14 güne kadar hastalığı başkalarına bulaştırabilme anlamını taşır. Enkübasyon döneminden sonra hastalık yüksek ateş, boğaz ağrısı, kuru öksürük, solunum yetmezliği, kas ve eklem ağrısı ve baş ağrısı yakınmaları ile seyreder. Hastalık daha çok alt solunum yollarında harabiyete neden olduğundan pnömoni daha sık görülür ve bu durum özellikle risk grubu olarak kabul edilen yaşlı hastalarda, ya da altta yatan kronik kalp, akciğer, böbrek hastalığı olanlarda hayatı tehdit edecek düzeye ulaşır. Hastalıktan iyileşenlerde iyileşme süreci 7-10 günü bulabilir. Son 14 gün içerisinde hastalığın başladığı Çin’in Hubei eyaleti ve özellikle Wuhan şehrinde bulunan ve yüksek ateş, kuru öksürük ve solunum güçlüğü çeken hastalar olası olgu ve bu yakınmaları olup mikrobiyolojik yöntem ile solunum yolları örneklerinden etkenin saptandığı olgular da kesin olgu olarak adlandırılır. Normal vücut sıcaklığı 37,2 ile 37,7 derece arasında değişir. Bunun üstündeki sıcaklığa yüksek ateş denir. Yüksek ateşli hastalar korona virüs şüphesiyle gerekli incelemelerden geçiyor. Test ve tahliller sonucunda hastanın korona virüs olup olmadığı tespit ediliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23