• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Korkulan oldu: Gazze'de ilk çocuk felci vakası doğrulandı!

Yeniakit Publisher
2024-08-18 13:44:00 -
Korkulan oldu: Gazze'de ilk çocuk felci vakası doğrulandı!

Terör devleti İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de 25 yıl aradan sonra ilk kez çocuk felci vakası görüldü. Gazzelilerin içmek zorunda bırakıldıkları suda, çoğunlukla kanalizasyon ve kirli su yoluyla yayılan poliovirüs tespit edildi.

Terör devleti İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'de 25 yıl aradan sonra ilk kez çocuk felci vakası görüldü. Gazzelilerin içmek zorunda bırakıldıkları suda, çoğunlukla kanalizasyon ve kirli su yoluyla yayılan poliovirüs tespit edildi.

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 41 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 10 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 90 binden fazla kişiyi de yaraladı.

GAZZE'DE İLK ÇOCUK FELCİ VAKASI

İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu masum çocukları felç bırakıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde ilk çocuk felci vakasının doğrulandığı belirtildi.

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana tutulan Gazze'nin güneyindeki Deyr el-Belah bölgesinde henüz aşı olmamış 10 aylık bir bebekte çocuk felci virüsünün tespit edildiği belirtti.

AŞILAMA ÇALIŞMALARI İÇİN ÇAĞRI

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, çocuk felciyle ilgili başlatılması planlanan aşı kampanyasına dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Ghebreyesus, yaptığı çağrıda "İki aşamalı çocuk felci aşılama kampanyasının, dolaşan virüs varyantının yayılmasını önlemek için ağustos sonu ve eylülde Gazze genelinde başlatılması bekleniyor. Çatışmalara insani ara verilmeli. Can kurtarıcı aşıların ihtiyaç sahibi çocuklara acilen ulaşması lazım.'' dedi.

Ghebreyesus, taraflardan aşılama kampanyasının iki aşamasında da 7 gün boyunca çatışmalara insani ara vermesini talep ederek, Gazze'deki tüm çocuklar için "en iyi aşının barış" olduğunu vurguladı.

ÇOCUK FELCİ VİRÜSÜ ENDİŞESİ

Hatırlanacağı üzere Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, 20 Temmuz'da, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ile orta kesimindeki Deyr el-Belah kentlerinde tip iki çocuk felci virüsü tespit edildiğini açıklamıştı.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Gazze'de 8 yaş altı 600 bin çocuğa yönelik çocuk felci aşılama kampanyasıyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini ve 1 milyondan fazla çocuk felci aşısını Gazze'ye gönderdiklerini duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Naki

şeytani emelleri için Hamas'ı 3-5 fişekle kandırarak çalakaşık saldırtan ve İsrail'e meşru müdafaa gerekçesiyle katliam yapma, işgal etme fırsatı sunan, yüzbinlerce insanın annesiz-babasız-kardeşsiz-aç-susuz-evsiz kalmasına sebep olan MÜNAFIK İRAN'ı ve kuyrukları olan Hizbüşşeytanı, Husileri, Devrim Muhafızlarını, Haşdi Şabiyi, Zeynebiyyun güçlerini, Fatimiyyun güçlerini, .... Yüce Allah'a (C.C.) havale ediyorum. Yerleri Cehennem çukuru olsun, bu Müslüman görünümlü münafıkların.

Osmanlı torunu

Aşıya müsaade edilmesin. Para harcayıp çocuklar üzerine tonlarca bomba yağdıran katiller, para harcayıp güya çocukların iyiliği için aşı mı yapacaklar? Gavurun ne adaletine ne sözüne güvenilmez. bu mazlumların gavurun elinde denek kobay laboratuvar malzemesi yapılmasına müsaade etmeyin. Bunun olumlu yönde haberini yapmayın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23