• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konteyner kentte iftar bayramı

Yeniakit Publisher
2014-07-05 11:11:00 - 2014-07-05 11:22:43
Konteyner kentte iftar bayramı

Malatya Valiliği öncülüğünde düzenlenen iftar programı, binlerce Suriyeli'nin katılımıyla konteyner kentte yapıldı. Bayram havasında geçen programda Vali Şahin, "Suriyeli misafirlerimizin mutluluklarını da, sıkıntılarını da şehir olarak paylaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Malatya'da bu yıl ilk resmi iftar yemeği etkinliği Suriyelilere yönelik olarak düzenlendi. Beydağı Konaklama Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu'nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı. İftar programı Malatya Müftüsü Ümit Çimen'in yaptığı dua ile başladı. Protokol üyeleri masalarında oturan Suriyelilerle birlikte iftarlarını açarak sohbet ettiler. Vali Şahin ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Mendi, masalarına oturan Suriyelilerle yakından ilgilendiler. Vali Vasip Şahin ile organizasyonu düzenleyen kuruluşların yöneticileri gelen davetlileri birlikte karşıladılar. Davete şehir merkeziden yaklaşık 800 kişi katıldı.

İLK İFTAR KAMP MERKEZİNDE

Vali Şahin iftar öncesinde yaptığı konuşmada, organizasyonun Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, İnönü Üniversitesi, TSO, MESOB ve Ticaret Borsası'nın birlikte düzenlediği aktararak, 'Bu sene geçen seneden farklı olarak iftarımızı, Suriyeli kardeşlerimizin yalnızlıklarını paylaşmak amacıyla kamp merkezimizde yapmış oluyoruz. Ben buraya katıldığınız için öncelikle sizlere teşekkür ediyorum. Buradaki kardeşlerimiz inşallah kısa zamanda kendi ülkelerine dönerler, ama burada kaldıkları müddetçe hep beraberiz. Mutluluklarını da, sıkıntılarını da şehir olarak paylaşmaya çalışıyoruz. Ama onlar da şehre gerçekten nezaketle, saygıyla mukabele ediyorlar. Yani her an hem teşekkürlerini esirgemiyorlar, hem de buradaki huzurun bozulmaması adına ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar.' dedi. İftar programı Konteyner Kent Camii İmamı Suriye uyruklu Şeyh Ali'nin yaptığı dua ile son buldu. Şeyh Ali'nin okuduğu dua katılımcılara zaman zaman duygusal anlar yaşattı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23