• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Konserve fasulye yedi! Felç geçirdi

Yeniakit Publisher
2024-04-27 22:01:00 -
Konserve fasulye yedi! Felç geçirdi

23 yaşındaki bir kadın bozuk konserve çorba tükettikten sonra ölümcül bir bakteriyel enfeksiyonla mücadele etmek zorunda kaldı. Yaşam mücadelesi veren genç kadının tükettiği çorba, vücudundaki tüm kasların felcine neden oldu. İşte detaylar.

Claudia de Albuquerque Celada adındaki genç kız, konserve çorba tükettikten sonra vücudunda farklı belirtiler hissetmeye başladı. İlk aşamada neyin sebep olduğunu anlamasa da, tükettiği çorbadan kaynaklı olup olmadığını düşündü.

23 yaşındaki Claudia'nın hayatı beklenmedik bir şekilde değişti. Ölümcül risk taşıyan bu değişim ise uygun bir şekilde muhafaza edilmeyen ev yapımı konserve çorbayı tükettikten sonra başladı. Çorbayı içtikten sonra vücudunda farklı belirtilen hisseden kadın ilk olarak nefes darlığı, bulanık görme ve baş dönmesi gibi belirtiler yaşamaya başladı.

Yapılan tahlil sonuçlarına göre Claudia'nın 'Botulizm' hastalığına yakalandığı öğrenildi. Bu hastalık, C botulinum bakterisiyle birleşen gıdaları tükettiğinizde ortaya çıkabilir. İçerisindeki toksinler ise sinir sistemine hücum ederek felce neden olabilir.

Botulizm, yiyeceklerin uygun şekilde muhafaza edilmediği ev yapımı konservelerde ortaya çıkar. Genellikle sardalya, pesto, domates ve turşu gibi yiyeceklerle ilişkilendiriliyor. 23 yaşındaki genç kızın başına gelen durum ise önce yoğun belirtilerle kendini göstermeye başladı.

Nefes darlığı yaşamaya başlayan Claudia, daha sonrasında yüz felci geçirmeye, ardından kol ve bacaklarını hissetmemeye başladı. Hastaneye kaldırıldıktan sonra tükettiği çorbanın neden olduğu botulizm hastalığına yakalandığı ortaya çıktı.

Gıda kaynaklı oluşan bu enfeksiyon, genç kızın hayatını durma noktasına getirdi. Yapılan müdahaleler sonucunda iyileşmeye başlayan genç kız, bu durumdan kurtulduğu için vakayla ilgili bilgiler vermeye başladı.

Botulizm vakası, dünyanın farklı bölgelerinde birçok kişinin başına gelen ölümcül vakalardan biri olarak adlandırılıyor. İnsan vücudunu ele geçiren ölümcül bakteri ileri seviyelere ulaştığında yaşam boyu sakatlığa ve sürekli fizik tedaviye neden olabilir. Felçli hastaların yürümeyi, konuşmayı ve günlük işleri yapmayı yeniden öğrenmesi gerekir.

Doktorlara göre Botulizm vakasını atlatan kişiler iyileştikten sonra yıllarca yorgunluk ve nefes darlığı yaşayabiliyor. İnsanlar arasında yaygın olarak adı duyulmayan bu rahatsızlık pek çok kişinin ölümüne neden olabiliyor. Bunun için alınacak en faydalı önlem, yiyecekleri uygun koşullarda muhafaza etmek ve güvenilir yerlerden alışveriş yapmaktır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İ. Keskin

Tabii, evde konserve, turşu yapmayalım de mi? Madencilik, Ziraat, tohumculuk, hayvancılık, tavukçuluk, arıcılık, tütün, su dahil tüm içecek yeterliklerimizi ABD li, Kanadalı, İngiliz, Almanyalı başta olmak üzere tüm sömürgeci devletlere peşkeş çektik, onların yapmadığı her şey mikroplu he mi? Kuş gribi zırvası ile köylünün tavuklarını canlı canlı yakıp kireç kuyularına attırdı, unakıtan beyefendileri. Evde iki turşu birkaç konserve yapıp birkaç kuruş tasarruf ettik. Hemen gözünüzü diktiniz. Öyle ya damlaya damlaya göl oluyor. Bakalım Adl-i Teala neyler, Neyler ise güzel eyler.. Bari şu 'claudia'nın hangi cehennemli olduğunu da yazıvereydiniz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23