• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kolay parayı bırak, üretim yap

Yeniakit Publisher
2013-06-08 22:32:00 - 2013-06-08 19:32:35
Kolay parayı bırak, üretim yap

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, işadamı Cem Boyner’in elinde pankartla Gezi eylemlerine katılmasını “manidar” bulduğunu söyledi. Sermaye sahiplerinin kolay para kazanmak yerine üretime yönelmesi gerektiğini vurgulayan Koca, “İşadamlarının görevi üretim,

KAAN ÇETİN / ANKARA –Gezi Parkı eylemlerinin ardında “faiz lobisinin olduğu” iddiaları günden güne güçlenirken, dikkatler bu çevrelere kaydı. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, hem eylemler hem de faiz lobisini Akit’e değerlendirdi. İşadamı Cem Boyner’in elinde pankartla eylemlere katılmasını da değerlendiren Koca, bu görüntüleri manidar bulduğunu dile getirdi.
Popülist politikalarla gündemin boş yere işgal edilmemesi gerektiğini belirten Koca, “Bugün yabancı yatırımcı Türkiye’deki randevularını bir bir iptal etmeye başladı. On senede elde ettiğimiz katma değer on günde kaybediliyor” diye konuştu.
Cem Boyner gibi işadamlarının ticari yatırımlarını istedikleri zaman, istedikleri şartlarda konuşabildiklerini dile getiren Koca, “Bu tür insanların sade vatandaşmış gibi sokaklarda eylemlere katılmasını çok manidar buluyorum” diye konuştu.
Sermaye sahiplerinin kolay para kazanmak yerine üretime yönelmesi gerektiğini vurgulayan Koca, “İşadamlarının görevi üretim, ihracat ve istihdam olmalıdır. Önümüzde 2023 hedefi varken sokaklarda eylemlere katılmak, o sermaye sahibine de Türkiye’ye de bir fayda sağlamaz” şeklinde konuştu.
“KENDİLERİNİ EYLEMLERDE
İFADE EDEBİLİYORLAR”
Türkiye’de ticaret yapan pek çok şirketin son on yılda ciddi bir büyüme kaydettiğini belirten ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, “Türkiye’deki büyüme belki de en fazla bu şirketlerin işine geldi. Kurumsal altyapısını tamamlamış şirketler, kurumsallaşamamış olanlara göre 10 kat fazla büyüdü” ifadelerini kullandı. Şimdi ise söz konusu şirketlerin bu siyasi istikrarı değerlendirerek herkesten daha fazla çalışmak yerine marjinal eylemlere destek verdiğini belirten Koca, “Kendilerini başka yerlerde ifade edemeyen bu tip insanlar, bu tür ortamları kendilerine fırsat bilerek, ekonomik gücünü de ortaya koyarak kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar” dedi.
“YABANCI
YATIRIMCI
RANDEVULARINI
İPTAL EDİYOR”
Popülist politikalarla gündemin boş yere işgal edilmemesi gerektiğini belirten Koca, “Bugün yabancı yatırımcı Türkiye’deki randevularını bir bir iptal etmeye başladı. On senede elde ettiğimiz katma değer on günde kaybedildi. Türkiye yatırım yapılabilir bir ülkeden ‘Acaba neler oluyor’ sorusunun sorulduğu bir ülke haline getirildi. Herkes bunu bilincinde olmalıdır” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23