• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kokona yazardan "namaz" fetvası! Şu zırvalara bakın

Yeniakit Publisher
2023-08-30 11:32:00 - 2023-08-30 14:49:42
Kokona yazardan "namaz" fetvası! Şu zırvalara bakın

THY uçaklarında pilotların kokpitte namaz kılmasına onay çıkması, Soros’un fonladığı t24’ün kokona yazarı Oya Baydar’ı çileden çıkardı.

THY uçaklarında pilotların kokpitte namaz kılmasına onay çıkması, Soros’un fonladığı t24’ün kokona yazarı Oya Baydar’ı çileden çıkardı. “Kokpitte namazın mantıklı bir nedeni olmadığı gibi dinî bir açıklaması da yok” herzelerini yumurtlayarak, fetva vermeye soyunan Baydar, skandal yazısında özetle şunları kaydetti:

“(…) Günbegün dökülen, gerileyen THY'deki tek eksik, pilotların namaz vaktini kaçırmamak için kokpitte namaz kılmaları özgürlüğü/hakkıymış meğer.

(…) Kokpitte namazın mantıklı bir nedeni olmadığı gibi dinî bir açıklaması da yok. Benzer uygulamalar gibi bu karar da iktidarın çarpık zihniyetinin yeni bir propaganda salvosundan, gösteriden ibaret. Ne var ki, sadece lâfta kalmayacak, insan yaşamını hiçe sayan, son derece tehlikeli, sorumsuz, ilkel bir gösteri.

(…) Din ve milliyetçilik ülkemizde ve benzer toplumlarda sadece bugün değil her zaman iktidarların halkı afyonlamak ve kışkırtmak için kullandıkları başlıca araç olmuştur. 80 küsur yıllık ömrümde, dinin kendilerini dindar olarak tanımlayan ya da öyle gösteren muktedirlerce bu kadar aşağılandığına, böylesine tahrif edildiğine, kirli propaganda aracına, tarikatların ticaret metaına, siyasilerin oyuncağına bu oranda ve bu pervasızlıkla dönüştürüldüğüne hiç bu dönemdeki kadar şahit olmadım. (…)”

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Azar

Oynarım ha! Romancı kılıklı sosyolog kırıntısı, biz namazı her yerde ve her zamân kilariz.

Ömer Eskiköy

Bilmem neresinden konuşanlar derneği kurucu üyelerinden oya baydar ağzından *surmuş. Son kullanma tarihi geçmiş bu kokoşun hidayeti mukadder değilse, cenabı rabbu'l-Alemin hayatını memat'a tebdil etsin ismini ve cismini de hak ile yeksan eyleyip yeryüzünden ebediyyen ref' eylesin... Amin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23