• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koç’tan bir skandal daha

Yeniakit Publisher
2014-11-14 08:25:00 - 2014-11-14 19:19:33
Koç’tan bir skandal daha

Adını sık sık namaz problemleriyle duyduğumuz Koç Holding’e bağlı Gebze Arçelik-LG fabrikasında bir skandal daha yaşandı. Koç Holding’in 70 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikada mescit için yer yok denildiği belirlendi. Çalışanların fabrika içinde bir mescid açılması talebini, Gebze Arçelik-LG Fabrikası İnsan Kaynakları Yönetici Hakan Yaşa “Mescide yerimiz yok, mühendis getirip bir çalışma yapmak gerek” cümleleri ile savuşturduğu bildirildi.

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL - Namaz problemleriyle gündeme gelen Koç Holding’e bağlı 800’e yakın kişinin çalıştığı Gebze Arçelik-LG fabrikasındaki skandalların ardı arkası kesilmiyor. 70 bin metrekare alan üzerine kurulan Gebze Arçelik-LG fabrikasında şimdi de mescidin olmadığı ortaya çıktı. 15 yıl önce faaliyete geçen fabrikada, çalışanlarının sosyal ihtiyaçları için farklı imkânlar sunarken, Müslümanların ibadet haklarının göz ardı edildiği, 10 m2’lik bir mescit dahi açılmadığı tespit edildi. 

FABRİKAMIZDA MESCİD YAPACAK YER YOK

Daha önce mescit konusunda Arçelik-LG fabrikası İnsan Kaynakları Yönetici Hakan Yaşa’ya taleplerini ileten çalışanlar, Hakan Yaşa’dan “Yerimiz yok, bakacağız, bir yer bulmak lazım”, “Mühendis getirip, bir çalışma yapmak gerek” gibi cevaplar aldığı öğrenildi.

YÖNETİCİLER KONUŞMAKTAN KAÇINDI

Konuyla ilgili görüşüne başvurmak için üç defa not bıraktığımız Arçelik-LG fabrikası İnsan Kaynakları Yöneticisi Hakan Yaşa’nın toplantıda olduğu söylenerek, gazetemize geri dönüş sağlanmadı. Mescit için ne türden bir mühendislik gerekli olduğunu bir türlü izah edemeyen Arçelik yetkilileri çareyi kaçmakta buldu. Telefonlarımıza yanıt vermeyen Yaşa, sorularımızı cevapsız bıraktı.

GEBZE ARÇELİK’İN NAMAZ FOBİASI!

Gebze Arçelik-LG klima fabrikası daha önce de Mehmet Mert isimli çalışanını, namaz kılamama rahatsızlığını ve şirket yöneticilerinin buna yönelik bir çözüm girişiminde bulunmamasını Akit’e anlatması sonrası işten çıkarmıştı. Şirket yöneticileri, Mehmet Mert adlı eski çalışanının ‘şirket sahiplerinin şerefine hakaret ettiği’ gerekçesiyle tazminatsız bir şekilde ilişkisini kesmişlerdi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23