• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koç ve Sabancı’ya paralel koruma

Yeniakit Publisher
2014-02-04 20:19:19 - 2014-02-05 09:44:47
Koç ve Sabancı’ya paralel koruma

Koç, Kanaltürk’e ödenen 8 trilyon soruşturmasında 3 yıldır, Sabancı ise merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturmada 5 yıldır ifade dahi vermedi.

FAHRETTİN DEDE/İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti’ni hedef alan saldırılarına hız kesmeden devam eden ‘paralel yapılanma’nın yargı ayağı, Fethullah Gülen’e yakınlığı ortaya çıkan işadamları için adeta kalkan olmuş.

Gülen Cemaati tarafından Fethullah Gülen adına ‘tesbih’ verilen Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Gülen’in müridine “Birileri bu hükümete dur demeli” diyen Pegasus Hava Yolları AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı hakkında açılan soruşturmalara paralel yapılanmanın kalkan olduğu ortaya çıktı.

“PARALEL SAVCILAR SABANCI’YI ES GEÇİYOR”

Gülen Cemaati’ne bağlı bir mürid, Fethullah Gülen ile yaptığı konuşmada, Ali Sabancı’yla yaptığı görüşmeyi aktarmış ve “Ali Sabancı Bey’le de uzun konuştuk. Meseleleri anlattık. O da kendisi bizzat takip etmiş, bütün yazılanları. Biz biraz daha açıkladık kendisine; haklı buluyor. ‘Birileri çıkıp dur demeli bunlara’ diyor. ‘Kimse bir şey diyemiyor’ diyor. Üslup olarak da çok güzel diyor” demişti. Paralel yapılanma; Ali Sabancı’ya karşı tam bir ‘kalkan’ vazifesi görüyor.

5 YIL GEÇTİ, SABANCI’NIN İFADESİ BİLE ALINMADI

2009 yılında Göksu’da düşen helikopter kazasında vefat eden Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle alakalı soruşturmada Ali Sabancı’nın açıkça korunduğu iddia ediliyor.

Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişiye mezar olan helikopterdeki güvenlik aksaklıkları, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporlarına da yansımasına rağmen, Ali Sabancı’nın ifadesine dahi başvurulmadı. Meclis Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, helikopterin bağlı olduğu Ali Sabancı’ya ait Med-Air firmasının helikopterin ruhsatı henüz onaylanmadığı halde 6 gün süreyle 35 defa izinsiz uçuş gerçekleştirdiğini ve her uçuş için 10 bin TL’ye varan ceza kesilebilecekken sadece 500 TL ceza kesildiğini açıklamıştı.

Her biri Sabancı’nın bünyesindeki Esas Havacılık, Ak Sigorta ve Med Air’e kazada hayatını kaybeden İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş tarafından açılan toplam 435 bin TL’lik davada da herhangi bir sonuç alınamazken, Ali Sabancı’nın bu davada da korunduğu ifade ediliyor.

GÜLEN’E YAKIN BÜROKRATLARDAN SABANCI’YA KORUMA

Adı sık sık kazalarla gündeme gelen Ali Sabancı’nın sahibi olduğu havayolu şirketi Pegasus’un da Gülen’e yakın bürokratlarca korunduğu belirlendi. DDK raporuna yansıyan bilgilere göre, Sabancı’nın şirketine, diğer havayolu şirketlerine göre ayrıcalıklar yapıldığı tespit edildi. Bu cezaların pek çoğu indirilirken, bir örneğin de 3 kez gerçekleştirilen yakıt ihlaline tek ceza kesildiği bildirildi.

KOÇ YÖNETİCİLERİNİN 3 YILDIR İFADESİ ALINMIYOR

Fethullah Gülen ile müridi arasındaki konuşmada, adı “Sabah Mustafa Koç Bey’e gittim, o tesbihi zat-ı aliniz adına verdim. Çok teşekkür etti, çok beğendi, hürmetlerini arz etmemi istedi” sözleriyle anılan Mustafa Koç’un da paralel yapılanma tarafından korunduğu iddia ediliyor.

25 Aralık 2013 tarihinde; Türkiye’nin önde gelen onlarca şirketinin sahibinin bulunduğu 41 işadamını gözaltına aldırmak isteyen Savcı Muammer Akkaş; Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’u koruyor.

Savcı Muammer Akkaş; 2010 yılında, Koç Holding’in sahibi olduğu Beko Ticaret A.Ş’nin, Ergenekon Terör Örgütü davasında tutuklu yargılanan Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu dönemde Kanaltürk Televizyonu’nun kuruluş aşamasında 8.440.000 TL ödeme yapılması hakkında soruşturma başlattı.

Savcı Muammer Akkaş, “2010/857” numaralı soruşturmanın 3. yılına girmesine rağmen Mustafa Rahmi Koç, Semahat Sevim Arsel, Mehmet Ömer Koç, Mustafa Vehbi Koç, Osman Turgay Durak, Yıldırım Ali Koç ve İsmail Cenk Çimen’in ifadesini dahi almadı.

Görev yeri değiştirilen Savcı Akkaş’ın 3 yıl önce başlattığı Koç soruşturmasının akıbeti bilinmiyor. Soruşturmalar ya takipsizlikle sonuçlanıyor ya da davaya dönüşmeden düşüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23