• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Koç, çapulculara desteği savundu

Yeniakit Publisher
2013-09-18 21:27:27 - 2013-09-18 21:28:16
Koç, çapulculara desteği savundu

Ülkede kaos yaratmak için Gezi Olayları’nı başlatan marjinal sol örgütlere kapısını açarak adeta üs görevi üstlenen Divan Otel için ‘İnsani bir yaklaşım sergiledik’ diyen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç yaşananları görmezden gelip kendilerini aklamaya çalıştı. Hukukçular ise, “Koç resmen çapulculara yardım ve yataklık etti. Şimdi de yargıdan kaçmanın yollarını arıyor” dediler.

SAMET DEMİR / ANKARA
NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL
Birkaç ağacı bahane ederek ülkeyi kaosa sürükleme hülyasındaki marjinallere kapılarını açan ve ortalığı savaş alanına çeviren eylemcilere yardım ve yataklık eden Divan Otel yönetimi hiçbir şey yaşanmamış gibi kendilerini aklamaya çalışıyor. Divan Otel’in sahibi Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, polisle çatışanlara karşı Divan Otel’in yaptıklarının ‘insani bir yaklaşım’ olduğunu öne sürüyor.
ÜLKE BÖLÜCÜLERİNE YARDIM, İNSANİ GÖREVMİŞ
Gazetelerin ekonomi müdürleri ile bir araya gelen Koç, Gezi Olayları’nda sahibi oldukları Divan Otel’de yaşananlar hakkında, “Hiç istemeğimiz halde kendimizi olayların ortasında bulduk. Gayet insani bir yaklaşım sergilerken hadise başka mecralar tarafından çok çarpıtıldı. Korkunç bir bilgi kirliliği, bir dezenformasyon ve teröristlere yardım ediyormuşuz gibi bir hava estirildi. Biz de bundan fevkalade üzüntü duyduk” ifadelerini kullandı.
“DİVAN, RESMEN YARDIM VE YATAKLIK ETTİ”
Gezicilere açıkça destek veren Koç Grubu’nun, polise saldırıp, sokaklarda terör estiren çapulculara sahip çıkmasına hukukçular ve STK’lar tepki gösterdi.
“Koç, hukuk ve yargıdan kaçmak istiyor” diyen Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı avukat Özkan Öztürk, “Halkın gücü eline almasından rahatsız olan çevreler, Gezi gibi terörize eylemlerle sivil darbeye teşebbüs eden marjinal gruplara yardım ve yataklık ederek tekrar eski gücünü elde etmeye çalışıyorlar. Ortada insani manada bir hareket göremedik. Dolayısıyla ortada bir terör eylemi vardır. Gezi eylemlerini insani boyutta değerlendirerek bu tarz eylemleri insanileştirmeye ve masumlaştırmaya yönelik beyanları mantıklı ve haklı bir açıklama olarak görmüyoruz. Koç’un ‘İnsanlık için otelin kapılarını açtık’ şeklindeki açıklamaları yargıdan ve hukuktan kaçmak için yapılan taktiksel hareketlerdendir. Divan Otel’in bu darbeye kalkışanlara yardım ve yataklık yapması da darbeye iştirak etmek demektir. Bu ülkenin savcılarına sesleniyorum: İlgililer hakkında derhal bir soruşturma açılmalı ve sivil darbe yapmaya teşebbüs edenler yargı önünde hesap vermelidir. Aksi halde birçok Gezi benzeri eylemlerle karşılaşabiliriz” dedi.
KOÇ’A HİÇ YAKIŞMADI
Konya Barosu avukatlarından Hasip Şenalp ise, “Gezi olaylarındaki maksat, Recep Tayyip Erdoğan’ı yıpratmak ve hükümete darbe vurmaktı. Bu çapulculara Divan Oteli’ni açması ve orayı revir haline getirmesi Koç’a hiç yakışmadı. Eylemcilerin suç işleyerek polisi yaralamaları, etrafı tahrip edip insanların mallarına zarar vererek otele kaçmaları, orada Gezi eylemlerine ve suça yataklıktır.  Bunu bilmeleri lazımdı. Zannettiler ki Gezi eylemleri ile hükümet devrilir, bunu beklediler. Böylesi bir hayal içindeydiler. Artık millet her şeyi biliyor. Ona göre bundan sonra Koç daha dikkatli olacak ve bundan sonraki tavrıyla özür dilerse, milli olursa millet yine kendilerini bu ülkede kabul eder. Olayın üstünden onca zaman geçmiş, neredeymişler, olayın hemen akabinde neden basın toplantısı yapıp açıklama yapmamışlar? Bu açıklamalar milletin kendilerine olan tepkisini azaltma noktasında yapılmıştır. Koç Holding’in Gezi olaylarıyla ilgili söylemiş olduğu mazeretleri milletin hiçbir şekilde kabul etmesi söz konusu değildir” diye konuştu.
OTEL Mİ HASTANE Mİ?
Koç’un açıklamaları Divan Otel’de yaşananları yeniden akıllara getirdi. Olaylar sırasında rahatsızlanan veya yara alan eylemciler Divan Otel’de tedavi edilip sahaya sürdürülüyordu. Divan Oteli’ni çapulcuların tedavi merkezi haline getiren Koç Grubu’nun, eylemler başlamadan günler önce otelin otoparkına tıbbi malzeme yığdığı ortaya çıkmıştı. Otel otoparkından hastanelerde bulunabilecek malzemelerin yanı sıra, serum askıları, ameliyat gereçleri, kırık ya da çıkık travmalarını tedavi edecek ekipmanın, profesyoneller tarafından otopark katlarına nizami bir şekilde yerleştirildiği gün yüzüne çıkmıştı.
ADETA SAVAŞA HAZIRLIK YAPILMIŞTI
Polis aramalarında çıkan 2 bin sedye ise otelin gerçek amacını gözler önüne sermişti. En donanımlı hastanelerde bile ancak 100 sedye bulunurken Divan Oteli’nde 2 bin sedyenin bulunması iç savaşa hazırlık yapıldığı yorumlarına neden olmuştu. Otelde ayrıca biber gazının olası semptomlarını tedavi etmeye yarayan anti asit, gözü yakan, cildi tahriş eden kapsaisin moleküllerini parçalayan solüsyonların ecza depolarına özgü yöntemlerle stoklandığı tespit edilmişti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23