• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

K.Maraş enerjide dışa bağımlılığa son verecek

Yeniakit Publisher
2013-04-14 20:57:00 - 2013-04-14 20:58:20
K.Maraş enerjide dışa bağımlılığa son verecek

Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, bölgenin gücünden emin

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
Hızla gelişen Türkiye’nin enerji ihtiyacı her geçen yıl artıyor. Elektrik ihtiyacının belli bir kısmını ithal ettiği doğalgazdan karşılayan Türkiye, enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için yerli kaynaklara yöneliyor. Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 14’ünü karşılayan Kahramanmaraş, yapılacak 4 yeni santralle Türkiye’nin elektrik enerji ihtiyacının yüzde 25’ini karşılayacak. Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerinde yapılacak ve Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak 4 ayrı tünelin inşaatı devam ederken, projenin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş ekonomisi daha da canlanacak.
Yeni Akit’e Kahramanmaraş ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Türkiye’deki mevcut linyit rezervinin yüzde 44’ünün Kahramanmaraş’ın Afşin ve Elbistan ilçelerinde bulunduğunu hatırlatarak, “Burada mevcut 2 santralin dışında, en az 35 yıl süreyle yılda yaklaşık 100 milyon ton linyit üretilerek, 8050 MW gücünde santrallere yetecek kömür potansiyeli bulunuyor. Yeni yapılacak 4 santralle birlikte Türkiye’nin elektrik enerji ihtiyacının yüzde 25’i Kahramanmaraş karşılayacak.” dedi. Her bir santralin inşaatı aşamasında 5 bin işçinin çalışacağını vurgulayan Pakdil, inşaat süreci bittikten sonra santrallerde yan sanayi hariç yaklaşık 10 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacağını dile getirdi.
Kahramanmaraş’ın hem yenilenebilir enerji hem de su kaynakları bakımından zengin olduğunu belirten Pakdil, “Kahramanmaraş kilometreye düşen su kaynakları bakımında Türkiye’de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer alıyor. Güneş ve rüzgâr potansiyeli bakımından zengin olan Kahramanmaraş’ta bu konuda yeterli enerji üretimi gerçekleştirilememekte.” diye konuştu. Kahramanmaraş-Göksun karayolu üzerinde yapılacak 4 ayrı tünelle Karadeniz’in Akdeniz’e bağlanacağını hatırlatan Pakdil şöyle konuştu: “Bu yolu çok önemsiyoruz. Kahramanmaraş’ta yapılacak tünelle mesafe ve zorluklar aşılarak burası kısa, kolay, güvenlik ve konforlu bir yol haline gelecek” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23