• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KKTC'den tarihi keşif! Devasa kaynak bulundu, saatte 80 ton akıyor, ucu bucağı yok

Yeniakit Publisher
2024-07-26 22:21:00 -
KKTC'den tarihi keşif! Devasa kaynak bulundu, saatte 80 ton akıyor, ucu bucağı yok

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, büyük bir su kaynağı keşfettiklerini duyurdu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, ülke tarihinde keşfedilen en zengin su kaynağına ulaşıldığını duyurdu.

KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, ülke tarihinde keşfedilen en zengin su kaynağına ulaşıldığını açıklayarak, "Kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz sondaj sonucu saatte 80 tona kadar çıkabilecek su kaynağına kavuştuk." dedi.

Ataoğlu, Beşparmak Dağları'nın eteklerindeki Çatalköy'de bulunan su kaynağında inceleme yaptı.

Burada konuşan Ataoğlu, Jeoloji ve Maden Dairesi ekiplerinin yaklaşık bir aydır sürdürdüğü çalışmalarla KKTC tarihinde keşfedilmiş en zengin su kaynağına ulaşıldığı belirterek, ilk çıkarılan sudan alınan numunelerin sonuçlarının yakında kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Bulunan suyun KKTC için önemli olduğunu vurgulayan Ataoğlu, Çatalköy'de bulunan kaynağın bölgeyi rahatlatacağını, bundan sonra Lapta tarafında su arama çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

Suyun ülkeye kazandırılması için emek harcayan Jeoloji ve Maden Dairesi çalışanlarını tebrik eden Ataoğlu, "Kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz sondaj sonucu saatte 80 tona kadar çıkabilecek su kaynağına kavuştuk. 168 metre derinliğinde su kaynağını 7 yıl sonra bu alanda tekrar aktif çalışan Jeoloji ve Maden Dairesi ekiplerimiz başardı." diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hıdır 

o su sizlere haram olsun türkiye sayesinde beleş hayat yaşıyorsunuz türkiye elini çekse bittiniz yok olursunuz aç gözlüler sizi.

mithat

orada da bizdeki gibi esere hizmete nankörlük,muhalefet yapan islam düşmanı bir seçkin bozuntusu gurup var. taayyiiip alasıınyardımını başına çalasıın,suyunu alasıın başına çalassııınn.....yurdumun unutkan insanı o ne yaptı ki ne yaptı ki dediğin erdoğan dünyada eşi emsai görülmemiş bir proje ile deniz altından kıbrıs a su taşıyor...ey yurdum insanı istanbul boğazı altından anadolu ve rumeli yakaları arasında duruma ve ihtiyaca göre bir taraftan öbür tarafa dev borularla su akarılma hizmetinden haberin var mı .erdoğan gelir gelmez yapmıştı. ne yaptı ki ne yaptı ki diyorsunuz da.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23