• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kızıldeniz'de İngiliz gemisine saldırı

Yeniakit Publisher
2023-12-03 21:23:00 -
Kızıldeniz'de İngiliz gemisine saldırı

İngiltere'ye ait bir geminin Kızıldeniz'de Yemen yakınlarında saldırıya uğradığı açıklandı.

BNN News'un verdiği haberde, Kızıldeniz'den geçmekte olan İngiltere'ye ait Bahama bandıralı bir geminin roketle vurulduğu bilgisi geçildi. Saldırının, Yemen kıyılarının yaklaşık 35 deniz mili açığında meydana geldiği belirtildi. Bu haberden sadece bir saat önce İtalyan RAI de bölgede olası bir dron faaliyeti olduğu yönünde bilgiler geldiğini bildirmişti. Husilerden henüz bir açıklama gelmedi.

'Gemide kriz'

BNN News, deniz güvenlik firması Ambrey'in saldırıyı doğruladığını bildirildi. Haberde, gemi mürettebatının füze saldırısı ya da potansiyel korsanlıkla ilgili tehlike çağrıları yaptığı ve gemide kriz yaşandığı ifade edildi.

İngiltere Kraliyet Donanması tarafından yönetilen bir kuruluş olan Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları (UKMTO), bölgedeki olası drone faaliyetleri ve potansiyel bir patlama konusunda uyarılar ileterek yakındaki gemileri tetikte olmaya çağırdığı duyuruldu.

Geminin sahibi kim?

Saldırı, Kızıldeniz bölgesinde denizcilik alanında giderek artan gerginliklere bir yenisini daha ekledi. Son olaylar arasında İsrail bağlantılı iki farklı gemiye Husiler tarafından yapılan baskın ve füze saldırıları ve aynı grup tarafından ABD destroyerinin civarına düşen balistik füzelerin fırlatılması yer alıyor.

Haberde, geminin sahibinin İngiliz vatandaşı bir Yahudi olduğu yönünde iddialar olsa da konunun henüz açıklığa kavuşmadığı bildirildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asim keskin

bu demektirki, Yemen cok yakinda isgal edilecek.

fetösavar

her yerde direniş ve boykot işe yarar... yaramaz diyen onların işine yarar... en ufak eleştiri şu anda kıymetli... eşek boru getiğinde istediğin kadar maval oku...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23