• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kızılay’da çapulcuya isyan

Yeniakit Publisher
2014-04-23 09:08:00 - 2014-04-23 12:11:24
Kızılay’da çapulcuya isyan

CHP’li Çankaya Belediyesi’nin desteği ile Kızılay’ı mesken tutan ve eylemleri ile ortalığı sürekli savaş alanına çeviren marjinal gruplara tepki gösteren esnaf, “Bunlar Kızılay’dan temizlenmeli” dediler.

TİMUR ÇAĞRI / ANKARA - Başkent’te her gün on binlerce insanın kullandığı ve onlarca devlet dairesinin bulunduğu Kızılay bölgesi marjinal sol grupların işgali altında. CHP’li Çankaya Belediyesi’nin desteği ile Kızılay’ı mesken tutan marjinal sol gruplardan vatandaşların yanında esnaflar da rahatsızlık duyuyor. Akit’e konuşan Kızılay esnafı, söz konusu grupların hemen hemen her gün eylem yaptığını söyleyerek, “İş yerlerimize zarar veriyorlar. Eylemleri nedeniyle müşterilerimize engel oluyorlar. Çıkarttıkları olaylarda atılan; taş, molotof kokteyl ve biber gazından herkes etkileniyor. Yetkililer bu grupları artık buradan temizlemeli” dediler.

MARJİNAL YUVASI OLDU

Başbakanlık, bakanlıklar, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıkları ile birçok devlet dairesinin bulunduğu, her gün on binlerce kişinin kullandığı Kızılay bölgesi; komünist, sosyalist, devrimci, marksist ve bölücülerin yuvası haline geldi. Hemen hemen her gün Kızılay’da toplanarak çeşitli eylemler adı altında olay çıkaran söz konusu marjinal sol gruplar, hem vatandaşın hem de esnafın burnundan getiriyor. Kızılay’ı kullanan on binlerce vatandaş sürekli yapılan eylemlerden dolayı bu bölgeden geçemediklerini ve can güvenliklerinin olmadığını vurgularken esnaf ise eylemcilerin iş yerlerine zarar verdiğini ve müşterileri kaçırdığını belirterek veryansın etti.

“HAKKIMIZI GASP EDİYORLAR”

Kızılay’da kafe işleten O.G. isimli esnaf Akit’e yaptığı açıklamada, “Kızılay bölgesinde faaliyet gösteren yüzlerce esnaf kan ağlıyor. Gezi Olayları’ndan önce de bu tür eylemler yapıyorlardı fakat Gezi’den sonra daha da sıklaştı. Aşağı yukarı her gün eylem yapıp olay çıkarıyorlar. Camlarımızı kırıyorlar, molotof kokteyli ve taş atıyorlar. Polis de bunlara müdahale etmek için biber gazı sıkmak zorunda kalıyor. Bundan da etkileniyoruz. Bütün bunlardan dolayı halk sokağa çıkamıyor. Müşteri gelmiyor. Büyük zararımız var. Bunlar sözde hak ararken bizim ve milletin hakkını gasp ediyorlar. Yetkililer artık bu grupları Kızılay’dan temizlesin. Başkent’in göbeğinde bunlardan dolayı güvenlik sorunu yaşıyoruz. Eve ekmek götüremiyoruz” ifadelerini kullandı. Kızılay’daki Marjinal sol gruplara CHP’li Çankaya Belediyesi’nin destek verdiği belirtildi.

HEM BİZE HEM DE VATANDAŞA EZİYET EDİYORLAR

Yine Kızılay’da büyük bir kuaför dükkanı işleten İ.Ü. ise, “Bunlardan artık bıktık. Her gün her gün eylem mi olur? İşin dozunu iyice kaçırdılar. Bunlar yüzünden para kazanamıyoruz. Bu yüzden yüklü miktarda borcumuz oldu. Taksitlerimiz, kiramız var, ev geçindiriyoruz. Bunları bu eylemciler düşünmüyor ama. Hem bize hem de vatandaşa eziyet ediyorlar. Eylem bir hak olabilir ancak bunu yaparken kimseye zarar vermemeleri gerekiyor. Fakat bunların verdiği zarar haddini iyice aştı. İlgililer artık bunları Kızılay’dan çıkartmalı” diye konuştu.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23