• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Kıymetli insana en kıymetli hediye’

Yeniakit Publisher
2014-11-29 08:23:00 - 2014-11-29 08:20:44
‘Kıymetli insana en kıymetli hediye’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Filistin davasındaki duruşu dolayısıyla ülkenin asırlık zeytin ağaçlarından toplanarak, geleneksel yöntemle üretilen “en kıymetli zeytinyağı” armağan edildi.

İSTANBUL- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Filistin davasındaki duruşu dolayısıyla ülkenin asırlık zeytin ağaçlarından toplanarak, geleneksel yöntemle üretilen “en kıymetli zeytinyağı” armağan edildi.

Anabtawi Grup Genel Müdürü Zeyad Anabtawi, Filistin EXPO 2014 Fuarı’nın açılışında Erdoğan’a hediye ettiği zeytinyağının özelliğini ve Filistin’de üretim yapmanın zorluklarını anlattı.

Filistin’de zeytin ve zeytinyağı üretiminin, asırlar öncesine dayanan geçmişi olduğunu belirten Anabtawi, ailelerin geleneksel olarak zeytinyağı üretimiyle uğraştığını söyledi.

ERDOĞAN’IN DURUŞUNU UNUTAMAYIZ

Anabtawi, fuarın açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a zeytinyağı hediye ederken düşündüklerini şöyle aktardı:
“Zeytin ailevi bir geleneğimiz. Zeytin, her şeyimiz, bizim en kıymetli varlıklarımızdan. En sevdiğim insanların başında Erdoğan geliyor. Erdoğan’ın Filistin davasındaki duruşunu ve Filistin’e sahip çıkışını, bizlere verdiği destekleri unutamayız. Bu nedenle en sevdiğimiz şeyi, en çok sevdiğimiz insana hediye ettik. Erdoğan’a hediye ettiğim zeytinyağını daha önce kimseye vermemiştim. Üzerinde Kubbet-üs Sahra’nın resminin bulunduğu ürün, bizim en kıymetli yağımızdır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bazı taleplerde bulunduğunu anlatan Anabtawi, ambalaj ve hammadde konusunda yardım istediklerini söyledi. Daha çok Filistinli işçi çalıştırabilmek için Türkiye’den üretim noktasında destek beklediklerini ifade eden Anabtawi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da zeytinyağıyla ilgilendiğini dile getirdi.
Anabtawi, Filistin’de zeytin üreticilerinin sayısıyla orantılı rekoltenin de arttığını aktararak, geçen yıl 17 bin ton zeytinyağı ürettikleri bilgisini verdi.       

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23