• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kistleşmiş sivilce nasıl geçer? Ucu olmayan şiş sivilce...

Yeniakit Publisher
2019-11-18 12:25:00 - 2019-11-18 14:40:32
Kistleşmiş sivilce nasıl geçer? Ucu olmayan şiş sivilce...

Bazı dönemlerde oluşan sivilceler zorluk yaşamamıza sebep oluyor. Peki ama iltihaplı sivilce neden oluşur? Kistleşmiş sivilce nasıl geçer? Ucu olmayan şiş sivilce nasıl gider? İşte detaylar..

Bazı dönemlerde oluşan sivilceler zorluk yaşamamıza sebep oluyor. Peki ama iltihaplı sivilce neden oluşur? Kistleşmiş sivilce nasıl geçer? Ucu olmayan şiş sivilce nasıl gider? İşte detaylar..

Kistik sivilceler diğerlerine nazaran dikkat edilmesi gereken bir türdür. Özellikle elle sıkma işlemi kesinlikle denenmemelidir. Kil,limon ya da karbonat gibi herhangi bir temizleyici kullanmak hem iltihabı hem de acıyı hafifletebilir.

İltihaplı sivilce neden oluşur?

İltihaplı sivilceleri tedavi etme aşamasına geçmeden önce neden ve nasıl oluştuklarının tespit edilmesi ve buna göre önlemlerinin alınması, yeni sivilce oluşumunun önüne geçilmesi açısından ve varolan aknelerin geçirilmesinde başarılı sonuç elde etme açısından elzem bir konudur.

İltihaplı çıbanların oluşmasının aynı normal sivilceler gibi bir sürü sebebi olabilir zaten sivilce problemini birkaç sebebe dayandırmak doğru bir davranış değildir sivilceler bir sürü faktörün birleşmesiyle oluşur. Vücudu rahatsız eden şeyler birleşerek vücudun tepki vermesine yol açarlar vücut ise tepkiyi bazen sivilce çıkartarak bazen siyah nokta oluşturarak verir yani eğer sivilcelerinizin neden olduğunu merak ediyorsanız buna tek bir cevap veremeyiz ama aşağıdaki sebeplerden kendinize uygun olanları bularak iltihaplı sivilcelerinizin neden oluştuğu ile ilgili fikir üretebilirsiniz.

Kistik sivilce nedenleri

  • Ergenlik döneminde androjen hormonunun yağ bezelerini tetiklemesi
  • Lityum, yüksek dozda B12, kortikosteroid gibi içeriklere sahip bazı ilaçlar sivilce üretiminin artışına sebep olur
  • Ağır kozmetik ürünler
  • Hormonlarda olan bazı değişiklikler
  • Duygu değişikliklerinden kaynaklı stres
  • Regl dönemleri
  • Epilepsi gibi hastalıları önleyici bazı ilaçlar

Kistik sivilce nasıl geçer?

Güçlü bir antiseptik olan ve cilt bakım maskelerinde sık sık kullanılan karbonat; aynı zamanda doğal bir antibakteriyel olarak, sivilce ve aknelerin yanı sıra kistik sivilceleri de tedavi ediyor. Bir kasenin içerisine 1-2 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Ardından karbonata bir miktar su ilave ederek, karışımın hamurumsu bir kıvama gelmesini bekleyin. Hamur kıvamında olan karışımı cildinizdeki kistik sivilcelerin üzerine uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi bol suyla yıkayarak, maskeden arındırın. Ardından cildinize nemlendirici sürün. Bu maskeyi haftada birkaç kez cildinizdeki kistik sivilcelerden kurtulana dek düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Bunun dışında sivilce üzerine buz ya da doğal sirke uygulaması da destek sağlayabilir. Bu tedavi sürecinde sık sık yastık kılıfları değiştirilmeli ve sivilce olan bölge temiz tutulmalıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23