• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kıskanç Macron'dan rezalet! "Erdoğan..."

Yeniakit Publisher
2023-09-07 08:02:00 - 2023-09-07 08:04:13
Kıskanç Macron'dan rezalet! "Erdoğan..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi projesinin Avrupa değerlerine uymadığını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı olduğunu yineledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı olduğunu yineleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi projesinin Avrupa değerleriyle uyuşmadığını söyledi.

Le Parisen gazetesinin sorularını yanıtlayan Macron, “Türkiye’nin AB üyeliğine sıcak bakıyor musunuz?” şeklindeki bir soru üzerine verdiği yanıtta şunları söyledi.

Hayır, Erdoğan’ın izlediği siyaset ve uygarlık projesi Avrupa değerleriyle uymuyor. Türkiye, siyasal İslam'ı genişletme projesi yürütüyor. AB üyesi Kıbrıs’ı tanımıyor. Doğu Akdeniz’de saldırgan bir politika izliyor. Ben Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisi olmasını arzu ederim. Çünkü bizim değerlerimize bağlanırsa, bizden daha fazla uzaklaşamaz.” dedi.

Kaynak: Euronews

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mhç

Reisin küçük reisi sana monte olsun macron ... o zaman seversin emin ol hem de ne seversin peşinden ayrılmazsın artık ... macron

Gültekin

BİR MÜSLÜMAN DEVLET NASIL OLUR DA HIRİSTİYAN DEVLETLERİN DEĞERLERİNE BAĞLI OLABİLİR, FRANSA BAŞKANI BU İFADESİ İLE AB'NİN IRKÇI BİRLİK OLDUĞUNU DA KANITLAMIŞ OLDU, MÜSLÜMAN DEVLETLER BİRLİĞİNİ ZAMAN KAYBETMEDEN ACİL OLARAK KURMALIDIR, BİZİM AB, İHTİYACIMIZ YOK, ASLINDA ONLAR BİZE ÇOK MUHTAÇTIR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23