• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kirli planın TOKİ ayağı da çöktü

Yeniakit Publisher
2014-05-03 09:33:44 - 2014-05-03 09:33:44
Kirli planın TOKİ ayağı da çöktü

17 Aralık kirli operasyonu soruşturmasına ilişkin incelemesini tamamlayan İstanbul cumhuriyet savcılarından Ekrem Aydıner, TOKİ dosyasına ilişkin, aralarında iş adamları Ali Ağaoğlu, Mehmet Ali Aydınlar ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.

HABER MERKEZİ - Paralel yapılanma tarafından tezgahlanan 17 Aralık soruşturmasındaki TOKİ dosyasına ilişkin, aralarında iş adamları Ali Ağaoğlu, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Şüphelilerin suç örgütü kurduklarına dair somut ve yeterli delil bulunmamasına rağmen 2 defa mahkemeye dinleme kararı aldırmak için başvuruda bulunulduğu, mahkemenin bu talebi her defasında reddettiği kaydedildi. Suç algısı oluşturulabilmesi için şahıslar arasında geçen uygun koşullarla ev alımına ilişkin bir pazarlığın dahi dosyaya konulduğu ifade edildi.  

İKİ BAŞVURUDA SONUÇSUZ KALMIŞ

İstanbul cumhuriyet savcılarından Ekrem Aydıner, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında, TOKİ dosyasına ilişkin incelemelerini tamamladı. İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasındaki TOKİ dosyasına ilişkin takipsizlik kararında, soruşturma başlatılmadan önce iki mahkemeden bazı şüphelilere ilişkin dinleme kararı verilmesinin talep edildiği, mahkemelerin bu talepleri “dinleme yoluyla elde edilen delillerin gerekli olmadığı” gerekçesiyle reddettiği ancak savcılığın son olarak İstanbul 33. Sulh Ceza Mahkemesinden bu yönde bir karar aldırdığı ifade edildi.

ÖRGÜT İDDİASI PEŞİNEN KABUL EDİLMİŞ

32 sayfadan oluşan karar metninde şüphelilerin suç örgütü kurduklarına dair somut ve yeterli delil bulunmamasına rağmen, “Bu soruşturmanın başlangıcında da bir örgütün varlığı peşinen kabul edilerek, iletişimin tespit edilmesi kararı verilmesi sağlanmıştır” denildi. Metinde “THY Genel Müdürü’nün özel kalem müdürünün bu projeden (Maslak 1453) uygun koşullarla ev almak istemesi ve ona uygun indirim yapılmak istenmesine dair konuşmaların bile ‘imar probleminin çözümünde suç örgütüne yardımda bulunan kişiye söz konusu projeden piyasa fiyatının çok altında daire aldırmaya çalışmak’ olarak değerlendirilip sunulduğu anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. Savcı Aydıner, aralarında iş adamları Ali Ağaoğlu, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ın da bulunduğu 60 kişi hakkında takipsizlik kararı verdi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23