• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kirli plan tutmadı

Yeniakit Publisher
2015-01-06 08:04:00 - 2015-01-06 08:48:44
Kirli plan tutmadı

17 ve 25 Aralık darbesinde başaramadıklarını, 4 eski bakanı Yüce Divan’a göndererek gerçekleştirmek isteyenlerin kirli planı tutmadı. Meclis Soruşturma Komisyonu, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın Yüce Divan’a sevkine gerek görmedi.

YENİ AKİT / TBMM BÜROSU - Meclis Soruşturma Komisyonu, paralel yapı ve yandaşlarının, 4 eski bakanı Yüce Divan’a sevk ettirip, ülkeyi kaosa sürüklemeye yönelik kirli planlarını bozdu. 4 eski bakanla ilgili karar vermek için dün toplanan Meclis Soruşturma Komisyonu, Türkiye’nin istiklâlini göz önünde bulundurarak, 4 eski bakanın Yüce Divan’a sevk edilmesine gerek olmadığı yönünde karar verdi. Karar 5 oya karşı 9 oyla alındı. Tek parti istikrarının bitirilip, ülkenin koalisyonla yönetilmesini isteyen şer odaklarının hevesleri bu kararla yine kursaklarında kaldı.

ÜYELER KUMPASI GÖRDÜ

Meclis Soruşturma Komisyonu, 2015’in ilk toplantısında paralel yapı ve yandaşlarının oyunlarına gelmedi. Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu, dün saat 14.00’te toplanarak, Yüce Divan oylamasını gerçekleştirdi. AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü başkanlığında toplanan komisyonda üyelerin çoğunluğu, eski bakanların Yüce Divan’a gönderilmesine gerek olmadığı yönünde görüş bildirerek oynanan oyunu boşa çıkardı.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI

Dört eski bakanın Yüce Divana sevk edilmesi yönünde çok sayıda çalışma yürüten paralel yapı ve yandaşları, bu kararla hükümeti zor durumda bırakmayı hedefliyordu. Paralel yapının kuyruğuna takılan CHP ve MHP, bu toplantıda da bu durumun devam ettiğini gösterdi. Toplantıda AK Partili üyeler eski bakanların Yüce Divan’a gitmelerine gerek görülmeyeceği yönünde karar verirken, paralel yapıyla birlikte hareket eden muhalefet partilerin üyeleri, eski bakanların Yüce Divan’a gitmesi gerektiği yönünde oy kullandı. AK Partili üyelerin sağduyulu kararları sonucu, Türkiye’nin istiklâlini yakından ilgilendiren bu oylama da paralellerin ekmeklerine yağ sürülmeden nihayete erdirildi.

SEÇİME KADAR GÜNDEMDE TUTACAKLARDI

Paralel çete ve müttefikleri, 4 bakanı Yüce Divan’a göndererek, hem darbe amaçlı kirli 17-25 Aralık Operasyonları’na haklılık kazandırmak ve hem de 17-25 Aralık için verilen takipsizlik kararlarını tartışmaya açmak istiyorlardı. Paralel Çete ve işbirlikçilerinin Yüce Divan tartışmalarını haziran ayında yapılacak seçimlere kadar gündemde tutma ve AK Parti’yi seçimlerden güçsüz çıkarıp, Türkiye’yi koalisyonlara mahkûm etme hedefleri de suya düştü.

HER İDDİA TARTIŞILDI

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, 4 eski bakanla ilgili karar sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı. Komisyonda her iddia ve her ismin tartışıldığını belirten Köylü, “Herkes her isimle ilgili görüşlerini söyledi ve oyunu belirledi. Dördünü ayrı ayrı değerlendirerek oy kullanıldı. Komisyondaki oylama açık yapıldı. Genel kuruldaki oylama gizli olacak. Her üye görüşlerini söyledi. Bundan sonra biz ayın 9’una kadar Meclis Başkanlığına raporumuzu sunacağız. Başkanlık genel kurula verecek ve 10 gün içinde oylama yapılacak” dedi.

BU AY SONUNA KADAR GENEL KURUL’DA OYLANACAK

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’la ilgili komisyonun verdiği karar şimdi de Meclis Genel Kurulu’na gelecek. Ocak ay sonuna kadar Genel Kurul’a gelmesi beklenen kararın, Meclis Genel Kurulu’ndan da aynen geçmesi bekleniyor.

MAHKEME DE SUÇ BULAMAMIŞTI

Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar üzerinden hükümeti yıpratma oyununu daha önce de mahkeme bozmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 17-25 Aralık’a ait delillerin hukuksuz olduğu gerekçesiyle soruşturma ve davaları kapatmıştı.  

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23