• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kirletilen camiyi 50 işçi 2 günde temizleyemedi

Yeniakit Publisher
2013-06-04 21:52:00 - 2013-06-04 21:55:03
Kirletilen camiyi 50 işçi 2 günde temizleyemedi

Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesi bahanesiyle eylem yapan ve Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’nde içki içen çapulcuların, camiye 100 bin lira (milyar) zarar verdiği ortaya çıktı. Eylemci kılıklı provokatörlerin camiyi kirletmesi sebebiyle

HÜSEYİN KULAOĞLU / İSTANBUL
Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesi bahanesiyle eylem yapan ve Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’nde içki içen çapulcuların, camiye 100 bin lira (milyar) zarar verdiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz cumartesi gecesi Beşiktaş İnönü Stadyumu’nun yanında polisle çatışan provokatörlerin Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’ne kapıyı kırarak girdiği öğrenildi. Camide uygunsuz hareketlerde bulunan provokatörler, içki içerek halıları kirletti, çeşitli mallara zarar verdi ve caminin 6 güvenlik kamerasını kırdı.
MÜEZZİN: KAPIYI KIRARAK, İÇERİ GİRDİLER
Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii’nin yetkilisi, geçtiğimiz cumartesi gecesi eylemcilerin, camiye girmeye çalıştığını söyledi. Birçoğunun sarhoş olduğu gözlenen eylemcileri camiye almamak için kapılarını kilitlediğini ifade eden müezzin, “Eylemciler bu sefer pencerelere çıktı ve ağzına gelen bütün küfürleri bize etti. Kapılara vurmaya başladılar. Daha sonra kapıları kırarak, içeri girdiler. Bir an için camiyi yakacaklarını düşündüm” dedi.
CAMİ KAPALI
Eylemci kılıklı provokatörlerin camiyi kirletmesi nedeniyle dün de camide namaz kılınamadı. Camiye namaz kılmak için gelen Müslümanlar, halılardaki alkol ve kan lekelerinden dolayı namazlarını eda edemedi.
Camii cemaatinden taksi şoförü Turan Mert, camiye namaz kılmak için geldiğini ama caminin temiz olmadığı için namazını kılamadığını söyledi.
Camiyi kirleten kişilerin insan olamayacağını kaydeden Mert, “Camiyi bu hale getirenleri Allah kahretsin. İçim gitti” diye konuştu.
40 yıllık ilkokul öğretmeni olduğunu söyleyen Sevgi Kazan, camiyi bu hale getirenleri ayıpladığını söyledi. Kayseri’den geldiğini belirten Kazan, “Camide iki rekat namaz kılacaktım, nasip olmadı” şeklinde konuştu.
Müteahhit Şemsi Özer, basında eylemcilerin camiye girdiğini gördüğünü ve özellikle işini gücünü bırakarak, namaz kılmak için Bezmialem Valide Sultan Camii’ne geldiğini söyledi. Cengiz Kapça, herkesin birbirinin inancına saygı göstermesi gerektiğini söyledi.
Yusuf Ses ise, “Camide yapılan çirkinlikler, affedilemez. Duymak bile istemiyorum” dedi.
POLİS İNCELEME YAPTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekibi ise Bezmialem Valide Sultan Camii’nde incelemelerde bulundu. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ise Akit’e yaptığı açıklamada, Beyoğlu Müftü vekilinin konuyla ilgili yakından ilgilendiğini söyleyerek, inceleme yapacaklarını belirtti.
Bu arada, provokatörlerin camiye yaptığı pisliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait 50 kişilik ekip temizliyor. Caminin halısındaki kan ve alkol lekeleri güçlükle çıkarıldı. 2 gün boyunca temizlik bitirilemedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23