• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kırılgan da olsa AB’deki iyileşme bize katkı sağlar

Yeniakit Publisher
2014-05-14 08:16:00 - 2014-05-13 23:05:52
Kırılgan da olsa AB’deki iyileşme bize katkı sağlar

Avrupa’nın, Türkiye’nin hâlâ bir numaralı ihracat pazarı olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ister kırılgan, ister başka türlü, hangi şekilde olursa olsun Avrupa’nın ekonomik olarak toparlanmasının, Türkiye’nin ihracat ve cari dengesine büyük katkı vereceğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) birlik üyelerine verdiği taahhütler nedeniyle sorunların yok gibi göründüğünü ancak, bu durumun yine de Türkiye’nin lehine olduğunu söyledi.

Forum İstanbul 2014’te konuşan Babacan, “Yarınları birlikte kuralım” çağrısıyla 13 yıl önce başlayan Forum İstanbul’un ülke için çok önemli konuları gündeme getirdiğini belirtti. Babacan, gelecek yıl Türkiye’nin G-20’nin dönem başkanlığını üstleneceğini hatırlatarak, diğer üye ülkelerle birlikte küresel ekonominin en güncel maddelerinin Ankara’dan oluşturulacağını ve yönlendirileceğini kaydetti.

KIRILGAN BÜYÜME

Başbakan Yardımcısı Babacan, “Güveni tekrar nasıl inşa edeceğiz?” sorusunun en önemli soru olarak ortada durduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu güveni tekrar inşa etmek bundan sonraki dönemin en önemli gündem maddesi olacak. ABD’deki toparlanma diğer gelişmiş ülkelere göre daha kuvvetli. Ancak, iş gücü piyasasındaki yapısal bozukluk hâlâ bir problem olarak duruyor. İşsizlik konusu ABD ekonomisinin en çok dikkat etmesi gereken konuların başında geliyor. Avrupa’da yıllardan sonra ilk defa yüzde bir oranında artı büyümeyi göreceğiz. Yine de kırılgan ve ülkeden ülkeye farklılık gösteren bir büyüme söz konusu. Bankacılık sistemi ile ilgili problemler henüz aşılabilmiş değil.”

BİZE FAYDASI OLACAK

Ali Babacan, Avrupa’da faizlerdeki bu düşüşün en büyük riskinin bazı ülkelerde meydana gelebilecek rehavet olduğunu dile getirerek, bu noktaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Avrupa’da durum iyi

Japonya’ya dikkat!

İstanbul’da düzenlenen Forum İstanbul 2014’e Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi (sağda), Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi (sol2) ve Doğuş Grubu Üst Düzey Yöneticisi Hüsnü Akhan (solda) katıldı.

Şu anki ortamın finans piyasası açısından mutluluk verici olduğuna vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Avrupa’daki toparlanma Türkiye açısından önemli. Hâlâ bir numaralı ihracat pazarımız Avrupa. Avrupa ve AB’ye bağlı ülkeler ne kadar hızlı toparlanırsa bunun bizim ihracatımıza faydası olacaktır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, Japon ekonomisine değinerek, Japonya’nın ekonomik gidişat olarak orta ve uzun vadeli dönemde dikkatle takip edilmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23