• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kimse eski Türkiye hayali kurmasın!

Yeniakit Publisher
2014-12-13 08:05:00 - 2014-12-13 07:51:21
Kimse eski Türkiye hayali kurmasın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eski Türkiye’ye inşallah geri dönüş olmayacak” derken dışarıdan belli merkezlerin, içerideki hain taşeronlarıyla istedikleri gibi karıştırdıkları, istikamet çizdikleri bir Türkiye’nin olmadığını ve artık rotayı milletin çizdiğini söyledi.

YENİ AKİT / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyeleriyle istişare toplantısında yaptığı konuşmada, paralel yapının faili meçhul cinayetlere dahi giriştiğini ifade ederek, “Daha fazlası çıkacak” dedi. Erdoğan, eski Türkiye hayalini kuranların bundan vazgeçmesini, çünkü artık rotayı milletin çizdiğini söyledi.

“Bunlara giden her kuruş vatana ihanete gidiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz 17 Aralık sonrası inlerine gireceğiz dedik ve girdik. Bu kirli yapının faili meçhul cinayetlere dahi giriştiğini son günlerde görüyoruz. Yolsuzluk kılıfı, yolsuzluk maskesi darbe niyetinin üzerini örtmeye yetmedi. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının birtakım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere dahi bulaştığını işte bugünlerde görüyoruz. Daha da fazlası çıkacak, zincir bunu gösteriyor, daha şaşırtıcı şeyler de görecek duyacaksınız. Zaten tek başına bunu planlayacak zeka ve kapasiteye de sahip değil. Sadece maşa olarak kullanıldılar. Biz bunların inlerine girmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ESKİ TÜRKİYE ARTIK YOK

Tüm bu operasyonlar son derece sistematik bir şekilde götürüldüğünü ancak milletin bu tuzağı gördüğünü ve sandıkta tepkisini net bir şekilde ortaya koyduğunu aktaran Erdoğan, eski Türkiye özlemi içinde olanların bu hayallerinden vazgeçmeleri gerektiğini çünkü Türkiye’nin istikrarına namahrem hiçbir elin değmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Bazı iş adamlarının bu yapıyla iş tuttuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hani eskiden müzik kutuları vardı; bozuk para atıp 3-5 dakika istediğiniz müziği dinlerdiniz. İşte bu paralel yapıya kim bozuk para atarsa kendi çıkarları için kullanıyor. Kim bunlar ile iş tutarsa bayrağına ve toprağına karşı ihanet içindedir.” ifadelerini kullandı. Gezi’de bahanenin ağaç olduğunu ancak Yalova’da ağaç katliamına hiçbir gezicinin ses çıkarmadığına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’O tencere tavacılar nerede hiçbiri yok. Yoksa tencere tavaları mı kaybettiler. Eğer bahane ağaç olsaydı bu ve benzeri birçok olayda protesto olurdu” dedi.

OSMANLICA VURGUSU

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hattat Hasan Çelebi için İstanbul’da düzenlenen saygı gecesine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Dünyada hangi millet vardır ki medeniyetinin üzerine inşa edildiği yazıyı okuyamaz. Var mı böyle bir millet? Dünyada hangi millet vardır ki dedesinin mezar taşını okuyamaz. Dünyada hangi millet vardır ki iftihar ettiği şairleri, yazarları, münevverleri, alimleri ilk kaynağından öğrenemez” dedi. Yeni yapılanmaya gidiyoruz

Cumhurbaşkanlığında yeni bir teşkilatlanma yapısına gidildiğini ifade eden Erdoğan, “Mevcut teşkilatlanma yapısını farklı bir Türkiye için yeterli bulmadığımızdan dolayı yeni teşkilatlanma yapısıyla birlikte çok daha farklı bir adıma atalım istiyoruz. Ekonomiyi yakından takip edecek, ekonominin tüm taraflarıyla istişarelerimizi eskisi gibi sürdürecek, dertlerinizi, şikayetlerinizi, öneri ve tavsiyelerinizi yine dinleyecek, bunları istişare edecek, bunlara birlikte çözüm üreteceğiz.” diye konuştu.

Başbakanlık yaptığı 12 yıllık sürede TOBB ile son derece uyumlu, istişareye dayalı, koordineli bir işbirliği gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan, atılacak her adımda TOBB üyelerinin görüşlerini, tavsiyelerini dinlediğini söyledi. Erdoğan,“Allah’a hamdolsun bu uyum, dayanışma Türkiye ekonomisinin 12 yıllık süreçte büyük bir sıçrama yapmasına, özgüven kazanmasına, şaha kalkmasına zemin hazırladı. Özel sektör ile kamunun uyumunun Türkiye’de neleri başarabileceği, Türkiye’yi hangi seviyelere ulaştıracağı bu 12 yıllık süreçte çok net görüldü” dedi.

BÜTÜN BELGELERİMİZ ELİMİZDE

TOBB’daki konuşmasında 17 Aralık’ta yaşanan oyunu görmeyip dik durulmasaydı 25 Aralık operasyonun yapılacağını da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başbakan nasıl alınacak, bakanlar nasıl alınacak bunların hepsi hazırdı. İddianameler o polisler tarafından hazırlanmıştı. Hatta bizden sonra kurulacak hükümet dahi hazırdı. Kimin Başbakan olacağı, kimlerin bakanlık yapacağı belliydi. Bunların hepsinin belgesi elimizde” diye konuştu.

Son bir kaç yıldır Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan çok ciddi saldırılara uğradığını ve bu operasyonların hedefinde şahsından ziyade Türkiye Cumhuriyeti olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bu operasyonlar ile sizlerin ekmeği hedef alınıyor. Bu operasyonları yapanlar için eski Türkiye çok daha iyiydi, çünkü daha fazla kazanıyorlardı. Türkiye’yi hiçbir şekilde rakip olarak görmüyorlardı” dedi. Yeni cumhurbaşkanlığı sarayının kaçak olduğu iddialarını yalanlayan Erdoğan, “İtibardan tasarruf olmaz. Bu saray, Türk milletinin itibarıdır, tasarruf olmaz” ifadelerini kullandı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23