• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kim yaktı bunları?

Yeniakit Publisher
2013-06-24 21:31:00 - 2013-06-24 21:33:15
Kim yaktı bunları?

Gezi Parkı’nda çevre bahanesiyle başlayıp CHP önderliğinde tırmandırılan provokatif olaylarda ortalığı yakıp yıkarak polise saldıran 4 bin 960 kişinin gözaltına alındığı, ancak bunlardan sadece 71’inin tutuklandığı bildirildi.

BAYRAM BULUT / İSTANBUL
Gezi Parkı’nda çevre bahanesiyle başlayan, CHP’nin marjinal grupları ve terör örgütlerini yanına alarak yurdun değişik illerine taşıdığı protestolarda 4 bin 960 kişinin gözaltına alındığı, sadece 71 kişinin tutuklandığı bildirildi.
“KİM YAKTI BUNLARI?”
Gezi Parkı eylemine katılan provokatörlerin, özel ve kamuya ait 589 aracı yakmasına, aralarında işyeri, parti ve kamu binalarının da yer aldığı 409 binayı tahrip etmesine rağmen sadece 71 kişinin tutuklanması, “Peki bunlar serbest bırakıldığına göre kim yaktı bunları?” sorusunu akla getirdi. Gazetemize konuşan AK Parti Eski Konya Milletvekili Avukat Hüsnü Tuna, çevreye verilen zarara göre tutuklanan insanların sayısının çok düşük olduğunu belirterek, “Yargı ve Emniyet kanadı ağır işliyor” dedi.
EYLEMİN ZARARI 200 MİLYON TL
İçişleri Bakanlığı, Gezi Parkı olaylarında 4 bin 960 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre gözaltına alınanlardan sadece 71’si tutuklandı.
Gezi Parkı’nda başlayan olaylarda, kamu araçları yakılmış, kaldırım taşları sökülerek barikatlar kurulmuş, polise taşla saldırılmış, İstanbul’da Dolmabahçe’de bulunan Başbakanlık Ofisi ve Ankara’daki Başbakanlık binası işgal edilmek istenmişti. Eylemlerde çok sayıda kişi yaralanmış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Gezi Parkı olaylarında 200 milyon TL (eski parayla 200 trilyon) aşkın zararın olduğunu açıklamıştı.
4 BİN 960 GÖZALTI VAR
Gezi Parkı’nda başlayan ve ülke geneline yayılan eylemler ülkede tedirginlik oluştururken, İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta sonu eylemlerin bilançosunu açıkladı.
Gezi Parkı protestoları sürecinde yaklaşık 2.5 milyon insanın eylemlere katıldığı tespit edildi. Eylemlerde yaklaşık 4 bin 960 eylemcinin “şüpheli” konumunda gözaltına alındı, 600’den fazla polis, 4 bine yakın eylemcinin yaralandığı belirlendi.
POLİS ARACI, AMBULANS VE
PARTİ BİNALARI YAKILDI
Valiliklerden gelen bilgilere göre hazırlanan hasar tespit raporunda ise 58 kamu binası, 68 MOBESE kamerası ve 337 işyerinin tahrip edildiği, 90 belediye otobüsü, 214 özel araç, 240 polis aracı ve 45 ambulansın kullanılamaz hale geldiği anlaşıldı.
Eylemlerde, biri CHP binası olmak üzere 14 parti binasının zarar gördüğü toplam zararın ise 140 milyon lira olduğu belirlendi. Bu zararın yaklaşık yüzde 90’ının İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Antalya, Artvin, Bursa, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kocaeli, Mersin, Samsun, Kayseri, Manisa ve Tunceli’de yaşanan olaylarda gerçekleştiği tespit edildi.
Gezi Parkı protestoları 81 kentin 79’unda yapıldı. Bir aya yaklaşan eylem sürecinde, gösterilerin büyük bölümü İstanbul ve Ankara’da yaşanırken, sadece Bingöl ve Bayburt’ta protesto eylemi düzenlenmedi.
“YARGI VE EMNİYET
KANADI AĞIR İŞLİYOR”
AK Parti eski Milletvekili Avukat Hüsnü Tuna, eylemlerdeki ele başların henüz yakalanmadığını söyledi.
Güvenlik güçlerinin eylemler sırasında çevreye zarar veren kişileri görüntülerle tespit etmesi gerektiğini kaydeden Tuna, “Eylemleri organize edenler henüz yakalanmadı. Gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun serbest bırakılmasının sebebi bu” dedi. Tuna, çevreye verilen zarara göre tutuklanan insanların sayısının çok düşük olduğunu belirterek, “Yargı ve emniyet kanadı ağır işliyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23