• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kilosu 25 TL'den satılıyor! Ortaya çıkan gerçek: Bağırsakları makine gibi çalıştırıp vücudu C vitaminine boğuyor

Yeniakit Publisher
2024-09-11 21:23:00 - 2024-09-11 21:27:16
Kilosu 25 TL'den satılıyor! Ortaya çıkan gerçek: Bağırsakları makine gibi çalıştırıp vücudu C vitaminine boğuyor

Sağlığımız için yararlı besin kaynaklarının başında meyveler geliyor. Hatay'da hasadı başlayan o meyve bin bir zorlukla toplanıyor ama ne tadına ne de şifasına doyum olmuyor. Onu kaynatıp bardak bardak içince vücuda C vitamini ve demir yükleyip kabızlığın kökünü kazıyor. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize...

Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı Hatay'ın bereketli topraklarında gerçekleşen kayısı hasadıyla birlikte ürün tarladan 25 TL ile 30 TL arasında alıcı bulmuştu. Kavurucu sıcakta litrelerce su tüketerek çalışan işçilerin yevmiyesi 600 TL ile 700 TL arasında değişiyordu.

Türkiye'nin bereketli topraklarından olan Hatay'da yaz mevsiminin gelmesiyle birçok tarım ürününde hasat başladı. Havası ve toprak yapısıyla çok sayıda ürünün yetişebildiği Arsuz ilçesinde kayısı hasadı da dikkat çekmişti. Aroması ve ürün kalitesiyle ön plana çıkan Kurtbağı Mahallesi’nde çiftçiler, 40 derecenin üzerinde seyreden sıcak havada hasada devam ettiler. Litrelerce su tüketerek çalışmayı başaran işçiler günde 700 TL yevmiye alırken, kayısı tarladan 25 TL ile 30 TL arasında alıcı buldu.

Hasattan memnun olduğunu dile getiren 56 yaşındaki Mustafa Kale, “Hatay'ın kayısıda merkezi Kurtbağı Mahallesi ve damak tadını bu kadar iyi veren başka bir lezzet yoktur kayısıda. 30 dönüm arazinin hasadını yapıyoruz. Günlük çalışanların yevmiyesi 600 TL ile 700 TL arasında değişiyor. Hasat yaklaşık bir ay sürer ve bu sıcaklarda işçi bayağı zorlanıyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin ama fiyat konularında sıkıntılıyız, emeğimizin karşılığını alamıyoruz. İlaç pahalı, gübre pahalı, işçilik pahalı ve şu anda 25 TL ile 30 TL civarında kayısı" demişti.

'10 LİTRENİN ALTINDA SU İÇEN OLMAZ, BEN KENDİM 15 LİTRE SU İÇERİM'

Kavurucu sıcakta günlük 15 litre su tüketerek serinlemeye çalıştığını belirten bahçe sahibi 32 Sezer Kala, "30 dönüm arazide 300 ağacın olduğunu hesap edersek ortalama olarak 100 kiloluk ağaç da var, bir tonluk ağaç da var. Meyve tutumu olarak ortalama 200 kilo civarında biz hesap ediyoruz. Toplamda 60 ton mahsul hesap ediyoruz. Sabah saat beşte başlıyoruz hasada. Saat dokuzdan, ondan sonra da sıcak artık kendini göstermeye başlıyor. Saat birde bırakıyoruz. O saatten sonra artık çok daha sıcak oluyor, ama şükür yine bu sıcaklar mahsulümüze herhangi bir zarar vermiyor. Buranın rakımı yüksek olduğu için etkili bir şey yok çok şükür. Üstüme de bakacak, olursanız yani ortalama olarak 10 litrenin altında su içen olmaz, ben kendim 15 litre su içerim günde belki de. Haziran'ın ayı gelmesiyle birlikte kayısı hasadı başladı, şu anda devam ediyor. Ortalama olarak bir ay ya da 45 gün süreyle meyve tutumuna göre değişiyor" ifadelerini kullanmıştı.

KAYISININ (HOŞAFININ) FAYDALARI NELERDİR?
Kayısı hoşafı, kayısıların kaynatılmasıyla yapılan hafif tatlı bir içecektir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu içecek, sağlık açısından da birçok faydaya sahiptir. İşte kayısı hoşafının sağlığa olan olumlu etkileri!

KABIZLIĞI ÖNLER, LİF KAYNAĞI
Mucizelerle dolu bu içecek, kayısıların lifli kısımlarından yapıldığı için lif açısından zengindir. Lif, sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler ve bağırsak sağlığını destekler.

ANTİOKSİDANLARLA DOLU
Bu meyve doğal olarak yüksek miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı önler ve genel sağlığı destekler.

DEMİR VE C VİTAMİNİYLE DOLU
Kayısılar, C vitamini bakımından zengindir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığını destekler ve vücuttaki oksidatif stresle mücadele eder. İçerisinde yer alan demir oranı da vücuttaki demir eksikliklerini karşılamak için son derece yararlıdır.

GÜÇLÜ POTASYUM KAYNAĞI

Potasyum minerali açısından zengindir. Potasyum, vücuttaki sıvı dengesini düzenler, kan basıncını kontrol eder ve kas fonksiyonlarını destekler.

OLDUKÇA DÜŞÜK KALORİLİ

Kayısı hoşafı, düşük kalori içeriğine sahiptir ve doyurucu bir atıştırmalık veya içecek olarak tercih edilebilir. Bu da kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

HİDRASYONU ARTIRICI

Bu içeceğin su içeriği yüksek olduğu için vücudu hidrate etmeye yardımcı olur. Özellikle sıcak havalarda veya egzersiz sonrasında tüketildiğinde, vücudun su ihtiyacını karşılamaya yardımcı olabilir.

TOKSİNLERİ VÜCUTTAN ATAR

Hangi formda olursa olsun fark etmeksizin vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. Lif içeriği sayesinde sindirim sistemini hareketlendirir ve bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar.

Kayısı hoşafı, doğal olarak tatlandırılmış ve koruyucu içermeyen bir içecektir. Ancak, herhangi bir sağlık durumunuz varsa veya yeni bir besini diyetinize eklemeyi düşünüyorsanız, öncelikle bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23