• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Kılıçdaroğlu’nu Başbakan’a hakareti için yumrukladım’

Yeniakit Publisher
2014-12-27 08:01:00 - 2014-12-27 09:44:58
‘Kılıçdaroğlu’nu Başbakan’a hakareti için yumrukladım’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na TBMM’deki yumruklu saldırı sanığı Övet savunmasında, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakana ve ailesine karşı yapmış olduğu söylemler nedeniyle kendisine yumrukla vurdum. Hiç kimse beni bu suçu işlememde azmettirmedi” dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’deki yumruklu saldırı davasının sanığı Orhan Övet, “Kılıçdaroğlu’nun Başbakana ve ailesine karşı yapmış olduğu söylemler nedeniyle kendisine yumrukla vurdum” dedi ve kimsenin kendisini azmettirmediğini söyledi.

Saldırı olayına ilişkin davanın ilk celsesine katılmadığı için hakkında yakalama kararı çıkarılan Övet, önceki günlerde memur eşliğinde Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gelerek, savunmasını yaptı.

Tutanağa göre, olay günü CHP’nin grup toplantısına katılacağını söyleyerek, kimliğini bıraktığını ve yaka kartı aldığını anlatan Övet, önce MHP’nin grup toplantısını izlediğini bildirerek, “Oradan çıktım. Zaman da erkendi. Biraz dolaştım. Grup toplantısının yapıldığı yerin dış kısmındaki parkta bir süre oturdum. Orada çay içtim. Kemal Kılıçdaroğlu’nu beklemeye başladım” dedi.

Kılıçdaroğlu geldiğinde “hiçbir şey söylemeden, direkt saldırdığını ve yumrukla vurduğunu” belirten Övet, saldırıdan sonra korumalarca yere yatırıldığını, bu sırada bazı siyasilerin kendisine vurduğunu kaydetti.

Daha sonra kadın kuaförüne götürüldüğünü, ters kelepçe takıldığını ifade eden Övet, burada da darp edildiğini anlattı.

“Hiç kimsenin, kendisini bu suçu işlemeye azmettirmediğini” söyleyen Övet, “Olay tarihinde işsizdim. Halen de işsizim. Basını ve televizyonu takip ederim. Orada Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakana ve ailesine karşı yapmış olduğu söylemler nedeniyle kendisine yumrukla vurdum” beyanında bulundu.

Hakim Abdullah Tanrıkulu, savcının da talebi doğrultusunda, savunması alındığından Övet hakkındaki yakalama emrinin kaldırılmasına hükmederek, duruşmayı belirlenen tarihe bıraktı.          

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23