• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırı

Yeniakit Publisher
2014-04-09 09:20:00 - 2014-04-09 09:52:23
Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te Orhan Övet adlı şahsın saldırısına uğradı. 2 yumruk darbesi alan Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü kırıldı ve gözaltında şişlik oluştu. Korumaların müdahale ettiği saldırganın bazı partililerce tekmelendiği görüldü.

HABER MERKEZİ - CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Kılıçdaroğlu’na olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı ve şişliği önlemek amacıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun yumruk isabet eden gözünün altına para bastı. Olayın ardından bir süreliğine makam odasında kalan Kılıçdaroğlu’nun sol elmacık kemiğinde kızarıklık ve şişlik olduğu görüldü.
Orhan Övet isimli şahsın 1986 Erzurum doğumlu olduğu, Altındağ’da ikamet ettiği ve çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

BBP, ALPEREN OCAKLARI VE BDP’DEN YALANLAMA

Alperen Ocakları; Kılıçdaroğlu’na saldıran Orhan Övet’in Alperen Ocakları’na üye olduğuna yönelik iddiayı yalanladı. Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, saldırganın Alperen Ocakları mensubu olduğunu söylediği’ yönündeki haberlere sert tepki gösterdi. Tüzün, “Adı geçen şahsın teşkilatımızla uzaktan yakından alakası yoktur” dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bunun bir provokasyon olduğunu belirterek, söz konusu provokasyonu planlayanların açığa çıkartılması gerektiğini söyledi.  Saldırganın BDP grup toplantısına katılan ziyaretçilerden biri olduğu da öne sürüldü. BDP Genel Merkezi, bu iddiayı kesin bir dille yalanlarken, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık “Saldırgan bizden değil” açıklamasını yaptı.

GÜL VE ERDOGAN, GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Erdoğan, söz konusu saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu, olayı şiddetle kınadığını ve bu tür bir hadisenin asla tasvip edilemeyeceğini söyledi.
Öte yandan; İçişleri Bakanı Efkan Ala başta olmak üzere bir çok siyasi Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23