• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıçdaroğlu çek git

Yeniakit Publisher
2014-08-13 07:48:00 - 2014-08-13 07:41:53
Kılıçdaroğlu çek git

CHP’li vekillerden istifa çağrısı

YENİ AKİT / TBMM BÜROSU - CHP milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin yürüttüğü yanlış politikayı eleştirerek, yönetimi istifaya çağırdı. Vekiller, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamından çekilerek kurultaya gitme olgunluğunu göstermesini istediler. Vekiller, kurultay delegelerini partinin geleceğine sahip çıkmaya çağırdı.

AĞIR BİR YENİLGİ ALDIK

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan; İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İstanbul Milletvekili Nur Serter ve Mersin Milletvekili İsa Gök ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden muhalefetin ağır bir yenilgi ile çıktığına dikkat çeken Tarhan, bu yenilgide tercih edilen adayın özelliklerinin doğrudan etkili olduğunun altını çizdi. CHP’nin seçime girmeden kendi değer ve önermelerinden vazgeçip havlu attığını ifade eden Tarhan, beklenen oyların gelmediği gibi milyonlarcasının da kaybedildiğini kaydetti. Birden bire zuhur eden bir adayı kimin önerdiğini dahi sorgulayamadıklarını belirten Tarhan, “CHP’yi bu çaresiz hale düşürenler şimdi mutlu mu? Kendi tabanına yabancılaştırmaktan, belleğini silip, kurucusunu unutturmaya çalışmaktan, Gezi’de direnenleri terk etmekten ne kazandı?” dedi.

CHP TIPIŞ TIPIŞ BİR PARTİ OLDU

CHP’yi tıpış tıpış bir parti olmakla suçlayan Tarhan, “Bu dönem kimlerin parti direncini kırdığı konusunda bir test dönemi olmuştur. Çünkü söylemiştik, eminim halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı adayımız için partililerimiz, ülkedeki adaletsizlikleri kenardan izleyen değil, bunlarla savaşan birini görmek, onun için heyecanlanmak isterlerdi… Çatı, kölelik düzeniyle, kadının aşağılanmasıyla, baskılarla, taassup örtüsü örtülmüş hırsızlıklarla mücadelenin çatısı olsun isterlerdi. Her seferinde bir umutla sandığa koşan insanlarımız yine bir seçim akşamı başlarını eğmek istemezlerdi. İnandığı değerler için mücadele etmiş olmanın onurunu yaşamak isterlerdi. İlk turda herkes kendisini temsil eden bir adaya oy verseydi, katılım daha yüksek olmaz mıydı? Katılımı güçlendirecek bir formülle daha ilk turda rakibin kazanma ihtimali yok edilemez miydi? Sonuç ortada, ikinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik” dedi.

Onlarca siyasi partinin adayı olan bir adayın onların toplam oyundan yüzde 8,5 düşük oy almasını bir başarı olarak nitelemenin tabanının aklı ile alay etmek olduğunu söyleyen Tarhan, “Doğrusu ise şudur, halka umut verecek, Türkiye’yi ve sorunlarını bilen ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetle hesaplaşmasını sonlandıracak hesap soracak bir aday çıkartılamamış olması, CHP yönetimi adına ağır bir yenilgidir” dedi.

YÖNETİM KURULTAYA GİTME SORUMLULUĞUNU GÖSTERMELİ

CHP’nin ya kendini kandırmaya devam edeceğini ya da yeni bir yol seçeceğini ifade eden Tarhan, “CHP’nin programından sürekli ödün verilerek sürdürülen bu muhalefet anlayışında artık sona gelinmiştir. Risk alındığı ifade edilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki sonucun başarısızlık olduğu görülmeli ve gereği yapılmalıdır. Tabanının beklentisi budur. Sayın genel başkan ve ekibi makamdan ayrılma ve kurultaya gitme sorumluluğunu göstermelidir. Muhalefet olarak zayıf kaldık ve güçlü direnç hatları oluşturmadık. Bu döngü artık kırılmalıdır” dedi. CHP’nin varlık-yokluk sürecine girdiğini öne süren Tarhan, “Önümüzdeki genel seçimlerinden zaferle çıkmak bir yana ana muhalefet özelliğini dahi yitirme riski ile karşı karşıya kaldığını göstermektedir. Bu açık ve yakın tehlike karşısında, gerçek sorumluluk sahibi kurultay delegelerimizi partimizin ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23