• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kılıç da akçeli işlere kafayı takmış

Yeniakit Publisher
2014-04-21 16:19:00 -
Kılıç da akçeli işlere kafayı takmış

AYM Başkanı Haşim Kılıç, meğerse yüksek mahkemeyi, kurmak istediği vakfa sponsor yapmak istiyormuş. Demek ki başkan da, akçeli işlere kafayı takmış!

Ankara’da parlamento kulislerini aşıp İstanbul’a kadar gelen bu ‘Haşim Kılıç’ın vakıf kurma talebinin geri çevrilme’ hadisesini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e de sordum.

Mehmet Ali Şahin “Evet son günlerde neredeyse her yerde bu hadise konuşuluyor’ diyerek Haşim Kılıç’ın kurmak istediği vakıf, vakıfla ilgili olarak hazırlayıp gönderdiği ancak halen TBMM’de bekleyen kanun tasarısı hadisesini anlattı.

Haşim Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’ndan sonra başına geçmek istediği bir vakıf açmak istemiş ve bununla alakalı da bir kanun tasarısı hazırlayıp göndermiş. Kanun tasarısı Meclis’e sevk edilmiş ve Adalet Komisyonu’ndan da geçmiş.

Sayın Şahin ‘Bizim partimizin tüzüğüne göre hükümetin sevk ettiği kanun teklifleri aynı zamanda partimizin genel merkezinde Siyasi İşler Başkanlığı’na da gelir ve parti politikalarımıza uygunluğu açısından görüş bildiririz. Bu kanun tasarısı da geldi. Ben de red cevabı verdim. Zira biz daha öncesinde kamu vakıflarının kamu imkanlarından faydalanmasını engelleyen bir kanun çıkarttık. Haşim Kılıç’ın hazırlamış olduğu kanun tasarısı ise kuracağı vakfa inanılmaz imkanlar tanıyor tüm kamu imkanlarını önlerine seriyordu.

Yani Anayasa Mahkemesi’nin bütçesinden vakfa kaynak aktarılıyor, bireysel başvuru harçlarının yüzde 30’u vakfa bağışlanıyordu.

Karşı çıktık ve aramızda bundan dolayı bir kırgınlık olmuş olabilir. Ancak ben Haşim Kılıç’ın vakıf gerekçesiyle böylesi bir tavır içine girdiğini sanmıyorum” dedi.

Yorum yok...

ELİF ÇAKIR-STAR
Akit ARŞİV Sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23