• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kıdem tazminatında uzlaşı için son tur, kasımın ilk haftasında

Yeniakit Publisher
2013-10-14 23:23:23 - 2013-10-15 00:59:54
Kıdem tazminatında uzlaşı için son tur, kasımın ilk haftasında

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadın istihdamı, kıdem tazminatı ve taşeronlarla ilgili sorunları görüşmek üzere işçi ve işveren kesimleriyle kasım ayının ilk haftasında son kez bir araya geleceklerini söyledi.

BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kadın istihdamı, kıdem tazminatı ve taşeronlarla ilgili sorunları görüşmek üzere işçi ve işveren kesimleriyle kasım ayının ilk haftasında son kez bir araya geleceklerini söyledi.

Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere Bursa'ya gelen Çelik, Büyükşehir Belediyesine devredilen Setbaşı Caddesi'ndeki tarihi Mahfel Çay Bahçesi'nin yeniden hizmete alınması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Çelik, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin önemli mekanlarından biri olan bu çay bahçesinin, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) İl Özel İdaresine, buradan da Büyükşehir Belediyesine devrinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Devir işlemlerini tamamlanmasını ardından mekanın Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek açıldığını belirten Çelik, tesisin Bursalılara hayırlı olmasını diledi.

İŞÇİ VE İŞVEREN KESİMLERİYLE GÖRÜŞMELER

Çelik, çalışma hayatının önemli konularını, taraflarla uzlaşarak çözmek istediklerini dile getirdi. Bakanlık olarak önlerinde 4-5 başlıktan oluşan önemli gündem maddeleri bulunduğunu vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
"Bunlardan biri, kadın istihdamı, biri taşeron işveren ve işçiler, biri tazminat sorunları gibi konular. Bunlarla ilgili bayram öncesinde işçi ve işveren kesimiyle bir kez daha görüştük. 15 günlük süre istediler. İşçi ve işveren kesimiyle kasımın ilk haftasında son kez bir araya geleceğiz. Uzlaşma sağlanırsa bunları hızlı bir şekilde Sayın Başbakanımıza, Bakanlar Kuruluna ve oradan Meclise taşımış olacağız. Uzlaşma sağlanmaz ise o zaman parçalı bir şekilde, bütünlük içinde değil de daha lokal bir şekilde bunları parlamentoya taşımış olacağız. Şu an bulunduğumuz nokta bu."
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23