• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kıbrıs’ın yanındayız

Yeniakit Publisher
2014-11-15 08:25:00 - 2014-11-15 08:23:55
Kıbrıs’ın yanındayız

TBMM Başkanı Çiçek, “Ne olursa olsun Türkiye olarak Kıbrıs davası, bizim hükümetler hangi parti tarafından kurulursa kurulsun, milli davamızdır” dedi.

LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta yıllardır milli davalarını hep anavatan Türkiye ile yürüttüklerini söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla geldiği KKTC’de ilk olarak Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör ve ilgili yetkilikler hazır bulundu.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC’nin kuruluşunun 31. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, TBMM ve hükümet temsilcilerinin KKTC’de olmasının onur verici olduğunu kaydetti.

Bunun dünyaya vereceği mesaj bakımından önemine dikkati çeken Eroğlu, “Kıbrıs’ta yıllardır milli davamızı hep anavatan Türkiye ile birlikte yürüttük. Bugün müzakere masasında müzakereleri sürdürürken anavatan Türkiye ile istişare halindeyiz ama maalesef Rum muhatabımız müzakere masasını terk etmiştir. Dünya bu gerçeği görür ve ön koşulsuz müzakere masasına dönmesi için telkinde bulunurlar” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Kıbrıs’ın Türkiye’nin milli davası olduğunu ve anavatan olarak Kıbrıs Türk halkının arkasında olduklarını belirterek, KKTC’nin kuruluş yıl dönümü törenlerine katılmak ve Kıbrıslı Türk kardeşlerinin sevincini paylaşmak için KKTC’de bulunduklarını kaydetti.

“Bayramımız şimdiden kutlu olsun” diyen Çiçek, Kıbrıslı Türk kardeşlerinin bayramının kendilerinin de bayramı olduğunu ve coşkuyla kutlanacağını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Kıbrıs’a büyük bir mutluluğu yaşamak için geldiklerini, Kıbrıs Türk halkının yarım asırlık mücadelesinde en değerli kazanımı olan KKTC’nin 31. yılının kutlanacağını söyledi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sevgilerini ve selamlarını getirdiklerini, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajını da bizzat Cumhurbaşkanı’na ileteceğini söyledi.    
 
Öte yandan; Özkan Yorgancıoğlu ile Bülent Arınç, vakıf eserlerinin restorasyonuna ilişkin protokolü imzaladı. Yorgancıoğlu, protokol uyarınca Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün KKTC’deki vakıf mallarının restorasyon çalışmalarına kaynak sağlayacağını söyleyerek, restorasyon sürecine ilişkin çalışma yürütecek bir birim oluşturulacağını belirtti.

Arınç da vakıfların hem Türkiye, hem de KKTC için önemli olduğunu belirterek, “KKTC bizim parçamız. Burada da vakıf eserlerini restore etmek, ayağa kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23