• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Keyfiliğe YER YOK

Yeniakit Publisher
2014-02-15 20:25:25 - 2014-02-16 09:17:24
Keyfiliğe YER YOK

İnternet üzerinde kamunun müdahalesinin azaldığını söyleyen BTK Başkanı Acarer, "Yeni internet düzenlemesi ile getirilen değişikliklerde herhangi bir keyfiliğe yer verilmediğini" belirtti.

ANKARA - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, yeni internet düzenlemesi ile getirilen değişikliklerde herhangi bir keyfiliğe yer verilmediğini belirterek, "Yer sağlayıcılarda tutulacak 'trafik bilgisi' Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından ancak mahkeme kararı olması halinde istenebilecek. Mahkeme kararı ile yapılan incelemeler dışında bu bilgilerin gelişi güzel şekilde temin edilmesine müsaade edilmeyecek" dedi. Acarer şunları söyledi:

 “Kişilerin internetteki mağduriyetleri, kişilik haklarının ihlali ve özel hayatın gizliliğinin ihlali olarak iki temel grupta toplanmaktadır. Bu iki ihlalin engellenmesinde de mahkeme kararı alınması esastır. Uygulamanın etkinliğini artıracak olan önemli değişikliklerden biri, ‘Erişim Sağlayıcılar Birliğinin’ kurulması, dolayısıyla koordinasyonu sağlayacak yerin belirlenmiş olmasıdır. Bu birlik bünyesinde herhangi bir kamu kurumu yer almayacaktır. Birliğin üyeleri, özel sektör kuruluşları olan internet servis sağlayıcıları ve erişim sağlayıcılarıdır. Dolayısıyla internet üzerinde kamunun müdahalesi azaltılmıştır. Önemli bir değişiklik de erişim ve içerik sağlayıcılar için geçerli olan hapis cezasının kaldırılıp, bunun yerine para cezası getirilmiş olmasıdır. Böylece uluslararası büyük internet oyuncularının Türkiye’de faaliyet göstermelerinin önündeki en önemli engel aşılmıştır.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23