• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemik erimesini önlüyor! Kötü kolesterolü düşürüyor! Şifa deposu keçiboynuzu: Aşçılar her seferinde ekliyor!

Yeniakit Publisher
2024-09-11 22:17:00 - 2024-09-11 22:24:36
Kemik erimesini önlüyor! Kötü kolesterolü düşürüyor! Şifa deposu keçiboynuzu: Aşçılar her seferinde ekliyor!

Bir dirhem bir çekirdek hikayesinin aslı olan uzun yılardan beri şifa olarak bilinen keçi boynuzu birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Kendisi kadar pekmezi de oldukça meşhur olarak kabul edilmektedir. Ayrıca keçi boynuzu şimdilerde fazla tercih edilmese de eskilerde oldukça fazla tüketilmekteydi. Birçok alanda da kullanılmaktadır. İnanılmaz keçi boynuzunun faydaları nelerdir?, keçi boynuzu pekmezini faydaları nelerdir?, keçi boynuzunun kullanımı nasıldır?, işte bu soruların yanıtı…

Şifa deposu keçiboynuzunda zorlu hasat başladı

Adana’nın Kozan ilçesinde 600 rakımlı kıraç arazilerde köylüler tarafından üretimi yapılan keçiboynuzunda hasat başladı. 40 dereceyi aşan sıcaklarda keçiboynuzu, harnup ağaçlarından büyük emekle tek tek toplanıyor. Aşçılar her seferinde eklediği keçi boynuzu... Peki, keçi boynuzunun faydaları nelerdir?

Keçi Boynuzunun Faydaları Nelerdir?

-Özellikle akciğer kanserine yakalanma riskini en aza indiriyor.
-Kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Ayrıca içerisinde E vitamini de barındırmaktadır.
-Nefes darlığına ve gribe karşı da oldukça faydalıdır.
-LDL olarak da bilinen kötü kolesterol seviyesinin düşmesinde önemli rol oynamaktadır.
-Ayrıca karın bölgesinde sıklıkla görülen şişkinliğe iyi gelmektedir.
-Keçi boynuzunun diğer bir özelliği ise şiddetli olan öksürükleri geçiriyor olmasıdır.
-Belli başlı sebeplerden dolayı oluşan kansızlığa karşı da oldukça etkili bir besindir.
-Bağırsaklarda oluşan bütün hastalıkların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır.
-Ayrıca keçi boynuzu astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklara karşı da iyi gelmektedir.
-İçerdiği lifler ve şekerler sayesinde mide de oluşan reflünün önlenmesini de sağlamaktadır.
-Kan şekerini dengelemektedir.
-İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde kemikleri de güçlendirmektedir.
-Özelikle kronik migren ağrılarının da hafiflemesini sağlamaktadır.
-Enfeksiyonu önleyici özelliği de bulunmaktadır.
-Ayrıca sodyum oranı da düşük olduğu için kemik erimesi, kalp krizi, inme ve böbrek rahatsızlıkları riskini de azaltmaktadır.
-Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, bu sayede kanserden ve kalp ve damar hastalıklarına karşı da korumaktadır.
-Balgam söktürücüdür.
-Keçi boynuzunun diğer en bilinen özelliği ise hızlı sürede kilo almayı sağlamaktadır.
-Hasarlı hücreleri onarmaktadır.
-Sinir sistemini korumaktadır.
-Çocuklarda zeka gelişimini sağlamaktadır.

Keçi Boynuzunun Kullanımı Nasıldır?

2 adet keçi boynuzunu 2 bardak suyu ile birlikte kaynatın ve kaynadıktan sonra düzenli bir şekilde her gün tüketmek şartıyla 1 ay kullanıp 15 gün ara verip tekrar devam edilmelidir.
Keklerde ve tatlılar da kullanılmaktadır.
Pekmezi de yapılmaktadır.
Şurubu ve macunu da yapılmaktadır.
Tek başına da kullanılmaktadır.

Adana’nın Kozan ilçesinde 600 rakımlı kıraç arazilerde köylüler tarafından üretimi yapılan keçiboynuzunda hasat başladı. 40 dereceyi aşan sıcaklarda keçiboynuzu, harnup ağaçlarından büyük emekle tek tek toplanıyor.

Adana’da üreticilerin şifa deposu olan hem gıda hem de ilaç sanayinde kullanılan ve bölge halkının şifa niyetine pekmezini yaptığı keçiboynuzu ismiyle bilinen harnupta hasat başladı. Kozan’da kıraç arazilerini harnup ağaçları ile ekonomiye kazandıran üreticiler, bu sezon hasadına başlarken harnup fiyatlarının henüz belirlenmediğini ifade etti.

Üreticilerden Hakan Yiğenoğlu, Kuytucak Mahallesi’nde 25-20 harnup ağaçları olduğunu ve zorlu mesainin başladığını kaydederek, "Ağaçlardan dal dal dönümünü yapıyoruz ardından tek tek topluyoruz. Zor bir mesai. 2 yıl önce fiyatı üreticinin yüzünü güldürmüştü ama son iki yıldır emeğimizin karşılığı alamıyoruz. Bu yıl henüz fiyat açıklanmadı ama 8-10 TL arasında bir fiyat konuşuyor. Hasadı zor, büyük emek verilen bir ürün umarız güzel bir fiyat açıklanır. Bu yıl sıcaklar nedeniyle verim biraz düşük ama 2 ton civarı bir hasat bekliyoruz" diye konuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23