• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kemalistlerden ilân hazımsızlığı

Yeniakit Publisher
2013-11-12 12:02:02 - 2013-11-12 13:06:31
Kemalistlerden ilân hazımsızlığı

10 Kasım’da gazetemize “Olmasaydın da olurduk” başlığıyla ilan veren Sancaktar Dergisi’ne Kemalist çevrelerden hakaret ve tehdit yağıyor.

AGÂH ÜSTÜN/İSTANBUL - Sancaktar Dergisi’nin, 10 Kasım tarihinde gazetemizde yayınlanan “Olmasaydı da olurduk / 1881-1938” şeklindeki ifadelerin yer aldığı ilan, hem sosyal medyada hem de yazılı basında büyük yankı uyandırdı.

“KOÇ’UN İLÂNINA NAZİRE YAPTIK, HAKARET ETMEDİK”

Sancaktar Dergisi sahibi Eyüp Gökhan Özekin, Koç Grubu’nun geçtiğimiz yıl verdiği ve “Olmasaydı olmazdık” ifadelerinin yer aldığı ilanı hatırlatarak, “Biz de bu ilana karşı bir nazire yaptık. Burada Mustafa Kemal’i sevip sevmeme durumumuzun dışında bir durum var” dedi.

“ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYORUZ”

Söz konusu ilanda hiçbir hakaretin olmadığı, saldırının olmadığını dile getiren Özekin, “Biz yalnızca İslami, insani, mantıki ve bilimsel bir gerçeği dile getirdik. ‘Olmasaydı da olurduk’ ifademize karşı dün ömrümüz boyunca duymadığımız şekilde küfürler, hakaretler ve ölüm tehditleri ile karşılaştık” şeklinde konuştu.
Buna rağmen yollarına devam edeceklerini de ifade eden Özekin, “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diye bir laf var. Hatta her yıl, bunu gelenekselleştirip bunu yapmak istiyoruz” dedi.

Özekin, “Biz burada hakaret etmiyoruz, kimsenin putuna küfretmiyoruz. Biz beyin yıkamasına tabi tutulmuş insanların kendilerine gelmelerini istiyoruz. Biz gayet normal bir şey söylüyoruz. Burada asıl tuhaf ve marjinal olan ‘Olmasaydı olmazdık’ gibi ifadelerdir. Bunlar bilime, insanlığa ve dine aykırıdır. Biz çok sıradan ve genel geçer bir ifade kullandık ama insanların tahammülleri yokmuş” dedi.

“SOSYAL MEDYADA CİNNET HALİ VAR”

İnternethaber adlı internet sitesine de açıklamalarda bulunan Özekin, ilana sosyal medyadan gelen tepkilerin hatırlatılması üzerine, “ ‘Dünya yuvarlaktır’ diyen adamı bile idam etmek istediler zamanında. Biz de doğruyu söyleyince tepkiye neden oldu. Ama tepkinin de ötesinde evlatlarımıza, eşimize, annemize kadar çok büyük hakaretlere uğradık. Dini inançlarımıza hakaret edildi. Sosyal medyada şu an bir cinnet hali yaşanıyor. Tahammülsüzlük had safhada” dedi.

“Göreceli olarak daha eğitimli, şehirli olarak ifade edilen laik, seküler kesim küfürlerle saldırıyor” diyen Özekin, “Daha mütedeyyin kesimde biz bu şekilde bir küfür görmüyoruz. Bu bana bir kez daha ders oldu. Biz İslami duyarlılıktan bahsederken bu olay çok iyi bir örnek oldu. İslami kesimin gösterdiği tepkilerle, laik kesimin gösterdiği tepkiler arasında edep ve ahlak bakımından uçurum var. Benim en çok üzüldüğüm konu kız çocuklarının bu kadar galiz küfür edebilmesi, kendinden geçmiş olması. Kemalizm’in toplumu getirdiği nokta budur. Kemalist bakış açıcıyla yetişen kesimin tahammülsüzlüğü ortada. Darbeler de bu tahammülsüz zihniyetin sonucu. Bu ideolojik algıdan kaynaklanıyor. Hepsi farklı mesleklerden, farklı yaşlardan ama tepki aynı şekilde” diye konuştu.

KÜFÜRLER Mİ FİKİR?

Özekin şöyle devam etti: “Bu seneki reklamlarda ‘Fikirler ölmez’ diyor Koç Grubu. Ben bu zamana kadar Kemalist kesimden herhangi bir fikir görmedim. Küfürler mi hakaretler mi fikir? Twitter’da TT listesine girecek kadar çok hakarete maruz kaldık. Soyumuza dair bir hakaret içermeyen, küfür olmayan 3 tane tweet gördüm. Şaşırdım, ‘herhalde bunlar hakiki Kemalist değiller’ diye düşündüm.”

TEHDİTLERDEN ÇEKİNMİYORUZ!

“Eğer benim param olursa, her sene Koç Grubu nasıl ilan veriyorsa ben de buna benzer ilanları vereceğim. Bunun sakıncalı olduğunu da düşünmüyorum. Gelen tepkilerin çoğunda iktidar değişirse idam edileceğimi söylüyorlar. En iyi temenniler hapse girmem yolunda. Ben hapse girmekten çekinmiyorum. Tehditlerden çekinmiyoruz.”

“Sizin bu ilanla Atatürk düşmanlığı yaptığınız iddia ediliyor. Atatürk düşmanı mısınız?” sorusu üzerine Özekin; “Bu ifade çok sevimli bir ifade değil. Mustafa Kemal’i sever miyim? Hayır sevmem. Bir çok inkılabın bu topraklara, tarihimize zarar verdiğini düşünüyorum. Mustafa Kemal’in icaraatlerini beğenmiyorum, dünya okumasını paylaşmıyorum, geleceğe dair perspektifini onaylamıyorum. Ama bu Mustafa Kemal değil de başka biri de olsa yine aynı tepkiyi verirdim. Atatürk düşmanı ifadesi hoş değil ama bunu bu şekilde algılamak isteyenler de böyle algılayabilir” cevabını verdi.

NEDEN AKİT?

Özekin, ilan için neden Akit gazetesini seçtiklerinin sorulmasına ise, “Birincisi böyle bir reklamı kabul edecek başka yayın organı olduğundan çok emin değilim. Böyle riskli bir ilanı yayınlama cesareti göstermeleri takdire şayandır” dedi. 




x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23