• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kefiye takan çalışanlarını kovdu! Sosyal medyada tepki yağıyor

Yeniakit Publisher
2024-09-14 14:07:00 -
Kefiye takan çalışanlarını kovdu! Sosyal medyada tepki yağıyor

Japon asıllı Amerikalı heykeltıraş Isamu Noguchi tarafından 1985'te kurulan Noguchi Müzesi'nin aldığı son karar sosyal medyada tepkilere neden oldu. New York'taki müzenin yönetimi Filistin'e destek için kefiye takan 3 çalışanını kovdu.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde insanlık suçu işleyen katil İsrail, düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715'i çocuk, 11 bin 308'i kadın olmak üzere 41 bini aşkın Filistinli masum insanı öldürdü. Gözünü kan bürüyen İsrail vahşetine karşı dünyanın dört bir yanından tepki sesleri yükseliyor.

Ancak ABD'nin New York şehrindeki Noguchi Müzesi, Filistin'e destek için kefiye takan 3 çalışanını kovma kararı alarak tansiyonun yükselmesine neden oldu. New York Times gazetesinin haberine göre; Noguchi Müzesi, ağustos ayında çalışanların "siyasi mesajlar, sloganlar veya semboller" içeren kıyafet veya aksesuar kullanmalarını yasaklayan duyuru yaptı ve bu yasağın ardından 'kefiye' takan 3 çalışanını işten çıkardı.

"FİLİSTİN'İN VARLIĞINI SANSÜRLEMEK İÇİN BİR SİLAH"

Ocak ayında müzede çalışmaya başlayan ve kefiye taktığı için işten çıkarılan galeri görevlisi Natalie Cappellini, müzenin aldığı kararın arkasındaki niyetle ilgili şüphelerini dile getirerek "Siyasi kelimesinin, Filistin kültürünü ve varlığını sansürlemek için silah olarak kullanıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İşten çıkarılan 3 kişinin haksızlığa uğradığını savunan sosyal medya kullanıcıları, sayısız paylaşım yaparak duruma tepki gösterdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Saffet

Japonlar yok olan insanlarına ihanet etmiştir ilk başta bomba ve soykırıma karşı çıkan ilk ülke olmaliydi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23