• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Keçiboynuzu pekmezi neye iyi gelir? İçerisinde çinko var: Bunu yemek yetiyor!

Yeniakit Publisher
2024-05-17 22:33:00 - 2024-05-18 09:05:55
Keçiboynuzu pekmezi neye iyi gelir? İçerisinde çinko var: Bunu yemek yetiyor!

Keçiboynuzu içerisinde yer alan etken madde, başka hiçbir bitkide bulunmuyor. Kemik erimesi, kolesterol, astım, nefes darlığı, bağırsaklar, balgam ve soğuk algınlığında çok etkilidir. Bünyesinde potasyum Çinko ve demir bulunur. Kadınlarda ilerleyen yaşlarda kemiklerden kalsiyum çekilimi olduğu için osteoporoza karşı önlem alınmasını sağlayan keçiboynuzu, çocukların kemik gelişiminde de kalsiyum depolarını doldurmaya yarıyor.

Keçiboynuzu içerisinde yer alan etken madde, başka hiçbir bitkide bulunmuyor. Kemik erimesi, kolesterol, astım, nefes darlığı, bağırsaklar, balgam ve soğuk algınlığında çok etkilidir. Kadınlarda ilerleyen yaşlarda kemiklerden kalsiyum çekilimi olduğu için osteoporoza karşı önlem alınmasını sağlayan keçiboynuzu, çocukların kemik gelişiminde de kalsiyum depolarını doldurmaya yarıyor.

Kalp Damar Sağlığını Koruyor

Baklagiller familyasından keçiboynuzunun, içerdiği çözünmez posa, polifenoller ve taninler ile sağlığa olumlu etkileri bulunuyor. Özellikle de antioksidan özelliğiyle de kalp-damar sağlığına oldukça önemli yararlar sağlıyor.Potasyum, kalsiyum, sodyum, magnezyum ve demir minerallerinden zengin olan keçiboynuzunun, toplam posa miktarı da yüksek oranlarda seyrediyor. Çözünür ve çözünmez posa içeriği dışında iyi bir kalsiyum kaynağı da olan keçiboynuzunun özellikle kadınlar ve çocuklar tarafından tüketilmesi daha da önem taşıyor.

Kolesterol İçin Faydalıdır

Özellikle de kan kolesterol düzeyinin normalin üzerinde olduğu durumda düzenli olarak keçiboynuzu unu tüketilmesi üzerine yapılan bir çalışmada kan kolestrol düzeyi ve LDL kolestrolü üzerine olumlu sonuçlar elde edildi. Yapılan çalışma gereği, kan kolesterol düzeyi normalin üzerinde olan kişiler 2 ay boyunca çiğ şekilde 10 gram keçiboynuzu unu tüketti Su, süt veya yoğurda atılarak keçiboynuzunun 2 ay tüketilmesi sonucunda değerlerin normale döndüğü gözlendi.

Buna benzer yapılan çalışmalar, keçiboynuzunun kalp-damar hastalığı riski taşıyan kişilerde de koruyucu ve tedavi edici olarak kullanılabildiğini gösteriyor. LDL kolestrol ve total kolestrolü düşürmeye yardımcı olduğundan dolayı hiperlipideminin azalmasını sağlayan keçiboynuzunun, kanı temizleme özelliği olduğunu ve damar tıkanıklığı riskini de azaltıyor. Uzmanlar, süte kakao yerine keçiboynuzu unu konularak tüketilmesini öneriyor.

Nefes Darlığına İyi Gelir

Nefes darlığına karşı son derece iyi gelen keçiboynuzunun bol bol tüketilmesi gerekiyor. Çünkü keçiboynuzun sadece bununla sınırlı kalmayarak daha pek çok faydaları olduğu da bir gerçektir. Keçiboynuzu içerisinde yer alan etken madde, doğamızda ki hiçbir bitkimizde bulunmuyor. Bu yüzden keçiboynuzun insan yaşamı için ayrı bir önemi olduğunu vurgulamak mümkündür.

Günümüzde bazı insanlarda alerjiye bağlı olarak nefes darlığı gibi problemler ortaya çıkabiliyor. Nefes darlığı ile mücadele edebilmeniz içinde artık en iyi alternatiflerden biri olarak keçiboynuzu karşımıza çıkıyor. Üstelik içerisinde ki etken astım rahatsızlıkları içinde son derece iyi geliyor diyebiliriz.

Keçiboynuzu Kürünü Yaparak Nefes Darlığından Kurtulabilirsiniz

Nefes Darlığından Kurtulmak İçin Keçiboynuzu Kürü Yapın Kürümüzü hazırlamak için elimizde orta büyüklükte 6-7 adet keçiboynuzu bulunmalıdır. Keçiboynuzlarımızı sudan geçirerek güzelce yıkıyoruz. Ardından bunları küçük küçük kırmamız gerekiyor. Yarım litre suyun içerisine kırmış olduğumuz keçiboynuzlarımızı da atıyoruz. Hafif ateşte yaklaşık 7-8 dakika kaynatıp soğumaya alıyoruz.

Soğuma işlemi tamamlandığında ise suyunu süzerek cam şişeye koyuyoruz. Hazırlamış olduğumuz keçiboynuzu kürü her gün sabah kahvaltı arasında ve akşam yemeğinden önce düzenli şekilde içiyoruz. Çay bardağında içmeniz yeterli olacaktır.

Her üç günün sonunda yeniden kürümüzü hazırlayarak tüketmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Keçiboynuzu özü çinko sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve saç, tırnak ve cilt yapısının güçlenmesine destek olur. İhtiva ettiği mineral ile diş ve diş etlerini güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığına karşı kalkan vazifesi görür.

Keçiboynuzu Çayının Faydaları Nelerdir?

Akciğerlerimizi rahatlatarak daha iyi nefes almamızı sağlar
Keçiboynuzunun kilo kaybının desteklediği öksürüğe iyi geldi ve prostat enfeksiyonlarının iyileştirdiği bilinir.
Özellikle kemik erimesi kansızlık zayıflık ve demir eksikliği gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır
Bünyesinde potasyum Çinko ve demir bulunur
Kolesterol düşürücü etkiye sahiptir
Bağırsaklardaki parazitleri yok eder
Balgam söktürücüdür
Vücuttan toksinlerin atılmasın

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23