• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kavurma tarifi: Lokanta usulü yumuşak sulu kavurma nasıl yapılır? Et kavurma kolay tarifi

Yeniakit Publisher
2022-04-18 13:11:00 - 2022-04-24 21:16:06
Kavurma tarifi: Lokanta usulü yumuşak sulu kavurma nasıl yapılır? Et kavurma kolay tarifi

Lokum gibi lokanta usulü yumuşak sulu kavurma nasıl yapılır? İşte kolay ve yumuşacık et kavurma tarifi...

Lokanta usulü kavurma tarifi

Lokanta usulü kavurma tarifi için malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 büyük soğan
  • 2 büyük havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Lokanta usulü kavurma tarifi nasıl yapılır?

Hazır aldığımız kuşbaşı etimizi biraz daha küçük parçalara bölelim yada bu işlemi kasabada yaptırabilirsiniz. Eti önce kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım  Suyu bitince tekrar sıcak su ilavesi yapıp (sakın soğuk su eklemeyin et sertleşir) İyice yumuşayana kadar pişirelim, ben düdüklü tencere kullandım. Suyunu siz ayarlayın. Çünkü sonra bu suyu kullanacağız. Başka bir tencerede tereyağ ve sıvı yağı alıyoruz . Eriyince 2 adet minik doğranmış havucu katıyoruz ve rengi yağa geçene kadar çeviriyoruz . Şimdi burası önemli havuçları tencereden geri alıyoruz. Çünkü bu yemekte salça kullanılmıyor yemeğin rengini havuçlar veriyor sonra yağımıza rendelenmiş 1 soğan ilave edip kavuruyoruz . En son eti suyuyla birlikte tencereye alıyoruz . Tuzunuda ayarlıyoruz.

Bu şekilde kapağı kapatıp kısık ateşte 15 dk pişiriyoruz, orijinal de baharat pişerken yok servis esnasında isteğe kalmış bu yemeği eşlerimiz bilir .Çünkü lokanta usulü dışarıda çoğunlukla onlar yemek yiyor denemek isteyenlere kolay gelsin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasemin

Bayramdan bayrama bir Müslümanin aklına gelir de et verirse et goruyor çocuğum. Garibanla dalga geçmeye devam edin tarif verin. ALLAH büyüktür .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23