• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katranı kaynatsan olmaz şeker... İhsan Eliaçık yine zırvaladı! Şok gelişmeyi Türkiye'ye ilan etti!

Yeniakit Publisher
2023-06-28 11:02:00 - 2023-06-29 10:41:18
Katranı kaynatsan olmaz şeker... İhsan Eliaçık yine zırvaladı! Şok gelişmeyi Türkiye'ye ilan etti!

Antikapitalist İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Kurban Bayramı ile ilgili yaptığı paylaşımla yine zırvaladı.

Antikapitalist sözde İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, Kurban Bayramı ile ilgili yaptığı paylaşımla yine kafaları karıştırmaya çalıştı. 

Gezi imamı olarak bilinen İhsan Eliaçık, her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi yine çok tartışılacak sözler sarf etti.

Daha önce alkol içmenin günah olmadığını, namaz kılmanın ibadet olmadığını ve oruç tutmamanın bir cezası olmadığını savunan Eliaçık, bu kez de kurban kesmenin dini bir vecibe olmadığını söyledi. 

Vacib kavramının hükmünden habersiz Eliaçık, vacib olan kurban kesmenin, yine vcb üç harfinden oluşan vecibe olamayacağını öne sürdü.. Eliaçık, kurban kesmeye gönderme yaparak, "kansız"  bayram dileğinde bulunduğu sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

'Kurban kesmek' diye bir dini vecibe (farz; Allah'ın açık emri) yok. Hiçbir mezhep, herhangi bir Allah'ın kulu farz diyemez. En fazla vacip, müstehap, sünnet vs. derler, bunlardan da 'dini vecibe' olmaz. Herkese kansız, kurbansız bayramlar diliyorum.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

haydar önal

Ve biz her önderli toplum için , ALLAH ın kendilerine hayvanların kusursuzlarindan risk olarak verdikleri üzerine, O' nun adını ansınlar diye bir kulluk gösteri yeri/kulluk biçimi yaptık. İste sizin Ilahiniz, bir tek Ilahtir. O nedenle yalnız yalnız O' nun için müslüman olun. ALLAH anıldığı vakit kalpleri titreyen, kendilerine isabet edene sabreden salati ikame eden (mali yönden ve zihinsel açıdan destek olma: toplumu aydınlatma kurumlarını oluşturan, ayakta tutan.) ve kendilerini riziklandirdigimiz şeylerden ALLAH yolunda harcayan, ALLAH' a içtenlikle boyun eğen, kimselere mujdele. HACC~ 34-35

Misafur

Kansiz ve kurbansiz bayram diliyormus????bu bunaga hatirlatmak gerekir, bayram kurban bayrami diye
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23