• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

KATİL SİSİ HEMEN DEFOL

Yeniakit Publisher
2014-04-13 08:55:00 - 2014-04-13 10:58:17
KATİL SİSİ HEMEN DEFOL

Mısır’da 528 masum insanın idama mahkûm edilmesine yurdun dört bir yanında tepkiler büyüyerek sürüyor. Dün de meydanlara çıkan milyonlar, “İhvan’a selam, direnişe devam”, “Katil Sisi Mısır’dan defol” diye haykırdı. Mısır’da yaşananlara sessiz kalan ikiyüzlü Batı’ya da göndermelerin yapıldığı protesto gösterilerinde, darbecilere lânetler yağdırıldı.

HABER MERKEZİMısır’da 528 Mursi taraftarının idama mahkûm edilmesine Türkiye’nin dört bir yanında tepkiler yükselmeye devam ediyor. Meydanlara çıkan milyonlarca insan “Katil Sisi Mısır’dan defol” diye haykırdı.

Kırklareli’deki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere mensup bir grup, Mısır’da 528 kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti. Şevket Dingiloğlu Parkı’nda bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Kulübü Başkanı Ömer Faruk Peşkir, emperyalist güçlerin, ülkeleri ve halkları birbirine düşürmeye devam ettiğini ifade etti.

Mısır’da mazlum insanların idama mahkum edilmesinin kaygı verici olduğunu belirten Peşkir, “Servetlerin artışını ve iktidarların geleceklerini kendilerinden olmayan insanları sömürmekte gören emperyalist güçler, yeryüzünde bozgunculuk çıkartmaya, ülkeleri ve hakları birbirine düşürmeye devam ediyor. Biz biliyoruz ki, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan her kaosun ve zulmün arkasında bu güçlerin kendilerini daha da ayrıcalıklı kılmaya yönelik çıkar hesapları var. Mısır’da İhvan-ı Müslim’in 528 üyesi hakkında verilen idam cezası kararı kaygı vericidir” dedi.

Malatya’da da dün protesto gösterileri yapıldı. Soykan Parkı’nda toplanan grup, Mısır’daki darbe yönetimine tepki gösterdi. Temsili darağacı kuran ve kefen giyen gruptakiler, “İhvan’a selam, direnişe devam”, “Katil Sisi, Mısır’dan defol” sloganları attı.

Grup adına konuşan MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, “Dünya ülkelerini ve uluslararası organizasyonları, Mısır’da yaşanan darbeye ve katliamlara karşı hukuki ve ahlaki duruş sergilemeye, yaptırım uygulamaya davet ediyoruz” dedi.

İDAMLAR HEMEN DURDURULSUN

Giresun’un Atatürk Meydanı’nda toplanan STK temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Dergisi Giresun Şube Başkanı Murat Yüksel, idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle ilgisinin olmadığını söyledi.

İdam kararlarıyla insan hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alındığını vurgulayan Yüksel, “Mısır’da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarının mutlaka durdurulması gerekir” dedi.

AVUKATLARDAN YAZI

Öte yandan; İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Mısır’da 528 kişiye verilen idam kararına ilişkin infazın uygulanmaması, hukuki değerlere saygı gösterilmesi ve adil yargılama imkanı sağlanması talepleriyle Mısır Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı ve savcılığına yazı gönderdi.

ÖLÜM CEZALARINA SON

Uluslararası Af Örgütü üyesi bir grup, Mısır’da 528 kişinin idama mahkûm edilmesi kararını protesto etti. “Ölüm cezalarına son” yazılı pankart açarak Karaköy’deki Tünel girişinde toplanan grup, ellerinde idam cezalarının durması talebini içeren dövizler taşıdı. Grup adına açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü üyesi Simge Memişoğlu, “İdam cezası hiçbir koşul altında kabul edilemez. Ölüm cezasını henüz kaldırmamış devletler hemen harekete geçmeli ve bu insanlık dışı cezayı kaldırmalı. Tüm ölüm cezası kararlarını hafifletmeye ve ölüm cezasını yasaklayan bir morotoryum ilan etmeye çağırıyoruz” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23