• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Katar’da Türkiye rüzgârı

Yeniakit Publisher
2013-04-27 21:11:00 - 2013-04-27 21:11:41
Katar’da Türkiye rüzgârı

İstanbul Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) bünyesindeki Dünya Odalar Federasyonu’nun (WFC) düzenlediği Dünya Odalar Arası Proje Yarışması’nın final müsabakalarında yer aldı.

BERAT ERKÖK-DOHA
TOBB, ATO ve İTO Başkanları büyük bir işadamları heyetiyle Başkent Doha’ya çıkartma yaptı.
İstanbul Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) bünyesindeki Dünya Odalar Federasyonu’nun (WFC) düzenlediği Dünya Odalar Arası Proje Yarışması’nın final müsabakalarında yer aldı.  Kategorilerinde 12 binden fazla odayı geride bırakarak ilk beşe kalan İstanbul Ticaret Odası ve Ankara Ticaret Odası yönetimleri tam kadro Doha’daydı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve ATO Başkanı Salih Bezci başkanlığındaki heyetler, Katar’da dünyanın dört bir yanından gelen oda yönetimleri ile Türkiye’deki yatırım imkanlarına ilişkin görüşmeler gerçekleştirdiler.
Heyetler adına açıklamada bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kronik problemlerinin çözümü yolunda büyük adımlar atan Türkiye’nin gerçek bir cazibe merkezi olduğunu bu program vesilesiyle birkez daha gördüğünü söyledi. Hisarcıklıoğlu, İTO ve ATO’nun sundukları projelerle, kategorilerinde ilk beş içinde yer almalarının önemli olduğunu belirterek, “Bu sene birincilik olmadı ama her iki güzide odamız da binlerce oda arasında ilk beşte yer aldı. Bu büyük bir başarıdır. Buradaki başarı Türkiye’nindir” dedi.
YALÇINTAŞ: BİRİNCİLİK
ASLINDA BİZİMDİ
Final gecesinin ardından bir açıklama yapan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, bir önceki proje yarışmasında birinciliği aldıklarını hatırlatarak, “Burada yetkililer benim yanıma gelip, ‘Başkan, kusura bakma, iki kez üst üste size birincilik vermemiz olmazdı. Yoksa aslında oylamada birinci çıktınız’ dediklerini hatırlatarak, ‘Bu mantığın takdirini kamuoyuna bırakıyorum” dedi.
BEZCİ: BÜYÜK BAŞARI,
DEVAMI DA GELECEK!..
ATO Başkanı Salih Bezci de, birinciliğin son derece iddiasız “internet üzerinden ticaret’ projesiyle İngiltere’ye gittiğini hatırlattıktan sonra şunları söyledi:
“Biz 12 bin oda arasında ilk beşe girdik. Birincilik de bizim olacaktı. Ama, burada farklı faktörler devreye girdi.
O faktörlerin ayrıntısına girmek istemiyorum ama ne olursa olsun ortada büyük bir başarı var. Ankara Alışveriş Festivali (Ankara Shopping Fest) ilk yılında dünyanın ilgisini çekti. 12 bin oda arasında ilk beşe girdik; ki bu çok büyük başarıdır. Bizler, yatarak paslanmaktansa çalışarak yıpranmayı yeğleyen insanlarız.”
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23