• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Kartı bırak, yıkılan yuvalara bak”

Yeniakit Publisher
2013-07-18 21:04:04 - 2013-07-18 19:05:01
"Kartı bırak, yıkılan yuvalara bak"

Bin bir türlü oyunlarla müşterilerini soyan bankalara yönelik eleştirilerini dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gaflarıyla ve çarklarıyla gündemden düşmeyen CHP’liler tarafından topa tutuldu.

ABDULLAH ÇELİK / ANKARA
Bilkent Otel’de şehit yakınları ve gazilerin katılımı ile düzenlenen iftar yemeğine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘kredi kartı almayın’ çağrısını eleştirerek “insanlar kredi kartı ile nefes almaya çalışıyor” dedi.  Kılıçdaroğlu, “Dünya’da kredi kartı kullanmayın diyen başka bir Başbakan var mıdır? Yoktur. Kredi kartı çağdaş(!) bir alışveriş ve ödeme aracıdır” diye ekledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da, “Vatandaş kart kullanmayıp da aç mı kalsın?” şeklinde tepkisini gösterdi.
Başbakan Erdoğan’ın kredi kartlarıyla ilgili açıklamalarını eleştiren CHP’ye cevap ÇETKODER’den geldi. Kredi kartının lüks bir ödeme aracı olduğunu söyleyen Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, CHP’lilerle aynı fikirde değil. Vatandaşlara seslenen ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş, “Elinizi kredi kartına atmayın. Kredi kartı ihtiyaç değil, lükstür” şeklinde konuştu.
Kredi kartı borçlarından dolayı çok ocakların yıkıldığını belirten ÇETKODER Başkanı Göktaş, şunları kaydetti: “CHP, neden kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşların sıkıntılarından bahsetmiyor? CHP, kredi kartının çağdaş(!) bir alışveriş ve ödeme aracı olduğu laflarını bıraksın. Gitsin, kredi borcunu ödeyemediği için parçalanan yuvalardan, yıkılan ocaklardan bahsetsin. Vatandaş kredi kartı ile harcama yapıyor. Sonra yapmış olduğu harcamayı ödeyemiyor. Daha sonra vatandaşın evine haciz geliyor. Kredi kartı borcunu ödeyemediği için birçok vatandaşın ocağı yıkıldı, yuvası parçalandı.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23