• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kartelden timsah gözyaşları

Yeniakit Publisher
2015-02-16 13:47:00 - 2015-02-16 14:02:02
Kartelden timsah gözyaşları

Toplumun ruh sağlığını bozacak içeriğe sahip olan dizileri sırf reyting için ekranlarına getiren kartel medyasının, geçtiğimiz günlerde vahşice işlenen Özgecan cinayetini manşetlerinden düşürmemesi, “Kartel medyasının timsah gözyaşları” şeklinde yorumlandı.

ARDA ŞİMŞEK / İSTANBUL - Vahşice katledildikten sonra cesedi yakılarak dere yatağına atılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Suphi A’nın, bir zamanlar kartel medyasının yayın organlarından olan Kanal D Televizyonu’nda yayınlanan ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ isimli dizinin hayranı olduğu ortaya çıktı. Toplumun ruh sağlığını bozacak içeriğe sahip olan diziyi sırf reyting rekorları kırabilmek için ekranlarına getiren kartel medyasının, geçtiğimiz günlerde vahşice işlenen Özgecan cinayetini manşetlerinden düşürmemesi, “Kartel medyasının timsah gözyaşları” şeklinde yorumlandı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Aile Koruma ve Destekleme Derneği (AKODER) Başkanı Yasemen Çoban, “Bu tür dizileri yayınlayan yayın organlarının utanmadan, sıkılmadan, insanlık vicdanına sığmayacak bir tarzla bu tür haberleri kadına şiddet olgusu üzerinden ön plana çıkarmaları ikiyüzlülüktür” dedi.

Özgecan’a Allah’tan rahmet dilediklerini belirten Yasemen Çoban, “Allah anneciğine, babacığına ve kardeşine sabırlar versin. Gerçekten çok üzgünüz” dedi.

AKODER olarak yıllardır dizilere, reklamlara hatta haber programlarına basit ve eğlenceli bir seyir olarak bakılmaması gerektiğini dile getirdiklerini söyleyen Çoban, “Son olay bunun çok üzücü bir ispatıdır. Bu yüzden de medya okur-yazarlığını çok önemsiyoruz. Çünkü medya okur-yazarlığı seyredilen bir yapımın arka planında ne olduğunu okumamızı sağladığı gibi, içerikten etkilenme oranımızı da en aza indiriyor” ifadelerini kullandı. Biz Fatma Gülün Suçu Ne? dizisinin yayınlandığı dönemde de tepki gösterdiklerini ifade eden Çoban, “Bu Prime Time’de gösterilen çoluk-çocuk ailecek seyredilen bu tür diziler muhakkak birilerine yol gösteriyor, birilerine örnek teşkil ediyor. Bu tür yapımlardan etkilenenlerde belirli bir psikolojik sorun oluyor. Bu diziler ve yapımlar da bunu deşmiş oluyor” dedi.

 

Yeni Akit GazetesiYeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23