• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kartel yumruğu görmezden geldi

Yeniakit Publisher
2014-03-04 17:13:00 -
Kartel yumruğu görmezden geldi

Kartel medyası çifte standartlı yayın politikasını sürdürmeye devam ediyor.

NAİM TAŞBAŞI / İSTANBULBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘diktatör’ olarak itham eden ve Meclis’teki en küçük tartışmayı dahi AK Parti aleyhine yorumlayarak manşetlerine taşıyan malum medya, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün bir vatandaşı yumruklamasını görmezlikten geldi. Kartelin bu ikiyüzlü tavrına siyasetçilerden tepki geldi.

KÜLÜNK: BİZ BU RENK KÖRLÜKLERİNE ALIŞIĞIZ

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, kartel medyasının Mustafa Sarıgül’ün bir vatandaşa yumruk atmasını görmezden gelmesini eleştirdi ve “Biz bu renk körlüklerine alışığız” dedi. Külünk, “İstanbul’da bir belediye başkan adayının bir vatandaşımıza karşı gösterdiği tavrı yakışıksız buluyorum. Merkez medyası da bu olaya karşı ilgisiz kalarak, kendilerine yakışanı yaptı. Bu millet herkese çok partili demokratik yaşamın tüm süreçlerinde hak ettiği dersi vermiştir. Bu milletin siyasi basireti ve ferasetiyle kimse dalga geçmeye kalkmasın. Biz millet ve sandık diyoruz” diye konuştu.

ASLAN: ÇİFTE STANDARTLA HAREKET ETTİKLERİNİN GÖSTERGESİ

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan da, Türkiye’de medyanın büyük bir çoğunluğunun ahlaka sığmayan hareketler yapıldığı zaman sadece bir kesimi gördüğünü hatırlatarak, “Mustafa Sarıgül’den önceki örneklerine de bakmak lazım. Önceki gün mecliste CHP’li bir milletvekili çok ağır bir küfürde bulundu. Ben bunu sadece Akit gazetesinde ve birde birkaç gazetede küçük bir şekilde gördüm” dedi.

Zeyid Aslan, şunları söyledi: “Mesela ben kendimi koyarak söylüyorum, bizim daha önce benzeri olarak yaptığımız bir hata aylarca TV’lerde, internet sitelerinde manşetlerden inmedi. Birçok yazarın köşe yazısına konu oldu. Ancak CHP’li bir vekil polislere çok ağır bir küfür etti, Meclis’te AK Partili bir vekile çok ağır şekilde bir küfür etti. Bunlar da hiç gündem olmadı ancak Mustafa Sarıgül’ün önceki gün bir vatandaşımıza yapmış olduğu hareket ne siyasi ne de ahlaki bir şekilde kabul edilebilir değil, ama yine gördüğümüz kadarıyla bazı gazetelerde çok küçük bir şekilde yer aldı. Bu da medyayı ağırlıklı olarak ele geçirmiş olan sol düşünce sahiplerinin nasıl bir çifte standartla hareket ettiklerinin göstergesidir.

“BEN YAPSAYDIM BİRİNCİ HABERDİM”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek de, Mustafa Sarıgül’ün çabuk sinirlendiğini ve daha önce de Ateş Ünal Erzen'i yumrukladığını hatırlattı. A Haber Televizyonu’na konuşan Gökçek, “Kim sinirli hareket ediyorsa o seçimi kaybediyor. Tabiri caiz ise bu seçimin kanunudur. Seçimi kaybedecek olanın psikolojisi daima bozuktur. Seçimi kazanacak olan ise daima rahattır. Aynı olayı ben yapsaydım ne yapardı o medya. Ben yumruk atsam hepsinde birinci haber olurdum” dedi.

8 SENE ÖNCE DE PARTİLİYE YUMRUK ATMIŞTI

Mustafa Sarıgül’le Ateş Ünal Erzen arasındaki gerilim 2005 yılına kadar dayanıyor. 29 Ocak 2005 yılındaki CHP kurultayında dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip olan Mustafa Sarıgül, kurultayda yaşanan tartışma sonrasında Erzen’e yumruk atmıştı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23