• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kardeşlerimiz üşümesin diye seferber olduk

Yeniakit Publisher
2015-01-10 08:03:00 - 2015-01-09 23:37:43
Kardeşlerimiz üşümesin diye seferber olduk

Suriyeli sığınmacılar için AK Parti İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği “Üşüyorum, Yardın Edin” kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Şanlıurfa’ya ulaşmaya başladı. 500 bin kişinin bu yardımları gözlediğini vurgulayan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, “Kış sonuna kadar herkese bir şekilde ulaşmak istiyoruz. Kampanyamız sürüyor. 134 TIR’ımız yola çıktı” diye konuştu.

HABER MERKEZİ - AK Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde, AK Partili 25 ilçe belediyesinin desteğiyle Suriyeli sığınmacılar için başlatılan “Üşüyorum, Yardım Edin” kampanyası kapsamında temin edilen yardımları taşıyan TIR’lar Şanlıurfa’ya ulaşmaya başladı.

BABUŞÇU: 500 BİN KARDEŞİMİZ YOLUMUZU GÖZLÜYOR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Suriyeli mülteciler için başlatılan “Üşüyorum, Yardım Edin” kampanyasına ilişkin, “Kardeşlerimizin 105 bini kamplarda yaşarken kent genelinde sayıları 500 bini buluyor. Kış sonuna kadar herkese bir şekilde ulaşma amacındayız” dedi. Kampanya hakkında bilgi veren Babuşcu, Suriyelileri muhacir olarak gördüklerini söyledi. Babuşcu, Türkiye halkının ensar gibi davrandığını anlatarak, kampanya sayesinde yardımları kitlesel hale getirmeyi amaçladıklarını kaydetti. İstanbul’daki tüm AK Partili belediye ve ilçe teşkilatlarının kampanyaya destek verdiğine vurgu yapan Babuşcu, “Kampanyamız devam ediyor. 134 TIR’ımız yola çıktı ama bu sayının 150’nin çok üstüne çıkacağını tahmin ediyoruz. Yardımların içinde bazı ihtiyaç maddelerinin olmasına özen gösterdik. Konvoyumuzda, 123 bin battaniye, 17 bin soba ve elektrikli ısıtıcı, 297 bin adet ve 2 bin 500 koli kışlık giysi, 50 bin çift ayakkabı, 180 bin hijyen malzemesi, 377 bin 500 çocuk bezi var. Kamplarda yaşayanların üçte ikisinin çocuk olduğunu düşündüğümüzde bu çok önemli. Yine konvoyda 9 bin oyuncak, 200 ton gıda ve ayrıca 26 bin kolilenmiş gıda paketi yer alıyor” diye konuştu.

FIRIN AÇILACAK

Kentte 4 bin metrekarelik bir lojistik merkezi kurduklarını dile getiren Babuşçu, şöyle devam etti: “Biz de belediye ve ilçe teşkilatı başkanlarımızla yarın orada olacağız. İlk dağıtımı yapacağız. Lojistik merkezine ilave olarak mağaza haline getirilen bir noktaya ihtiyaç sahibi insanlar getirilecek ve giyim ihtiyaçları karşılanacak. Arzumuz; kış boyunca bunu kesintisiz olarak sürdürmek. Lojistik merkezinde bir alanı fırın haline getirdik. Fırında günde 20 bin ekmek çıkarılacak.”

BABUŞÇU: KIŞ SONUNA KADAR HERKESE ULAŞMAK İSTİYORUZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, yardım yapanlara özellikle İstanbullulara teşekkür ederek, “Bu yardımlar Şanlıurfa’daki Suriyeli kardeşlerimizin tamamına ulaşmak istiyoruz. Kardeşlerimizin 105 bini kamplarda yaşarken kent genelinde sayıları 500 bini buluyor. Kış sonuna kadar herkese bir şekilde ulaşma amacındayız” ifadelerini kullandı.

LÜBNAN'DAKİ SURİYELİLERİN YARDIMINA İHH YETİŞİYOR

BEYRUT -  İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Lübnan’da etkisini yoğun olarak sürdüren kar yağışı ve şiddetli fırtınadan etkilenen Suriyeli mültecilere yardım elini uzattı. Yardımlardan 5 bin ailenin faydalanacağı belirtildi.

Lübnan’a gelerek yardım çalışmalarına başlayan İHH yetkilileri, Lübnan’da bu yıl çok ağır kış şartlarının yaşandığını ve bu nedenle acil yardım çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Yardımlar ilk olarak Beyrut merkezinde bulunan Burc el-Barajni Filistin kampında bulunan Suriyeli mültecilere yapıldı.

Acil yardımların Lübnan’ın Beyrut, Trablus, Akkar, Bekaa ve Sayda şehirleri ile Dağlık Lübnan bölgesinde yer alan, Filistin ve Suriyeli mültecilerin yaşadığı kamplarda yapılacağı ifade edildi.

İHH tarafından Suriyeli mültecilere dağıtılacak yardım paketlerinde gıda malzemeleri, battaniye, kıyafet ve ev eşyalarının bulunduğu öğrenildi.

YOLDA KALANLARA KIZILAY VE AFAD YARDIM ETTİ

 D-100 Karayolu ve TEM otoyolu Bolu Dağı geçişinde yoğun kar yağışı sebebiyle mahsur kalan sürücülerin imdadına Kızılay ve AFAD ekipleri yetişti. Ekipler 24 saat nöbet tutarak yardıma ihtiyacı olanlara bisküvi, su, çay ve battaniye dağıttı.

DÜZCE - Türk Kızılayı ve AFAD ekipleri, yoğun kar yağışı sebebiyle yolda kalan sürücülere yardım dağıttı. Kentte üç gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Aksamalardan dolayı D-100 karayolu ve TEM otoyolu üzerinde oluşan uzun araç kuyruklarına Türk Kızılayı ve AFAD ekipleri yardım etti.

Ekipler, mahsur kalan sürücülere sabah saatlerine kadar kumanya, çorba ve battaniye dağıttı.

24 SAAT GÖREVDELER

Öte yandan ekipler, D-100 karayolu Bolu Dağı geçidinde ve TEM otoyolunda kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürdü. Söz konusu güzergahlarda zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

Yaklaşık üç gündür bölgedeki yoğun yağış sebebiyle özellikle tır sürücüleri yoldan geçiş yapamazken, AFAD ve Türk Kızılayı Batı Karadeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi ekipleri 24 saat nöbet tutarak, yardıma ihtiyacı olanlara bisküvi, su, meyve suyu bulunan kumanya paketi ile çorba, çay ve battaniye dağıtılıyor.

POLİSLER, CAMİ CEMAATİNE EĞİTİM VERDİ

İSTANBUL - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, kent genelinde cami cemaatini hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı uyararak, broşür dağıttı. Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, cami cemaatine evden hırsızlık, telefon ve kontör dolandırıcılığı gibi konularda eğitim verilerek, bu tür durumlarda almaları gereken önlemler anlatıldı.

Şüpheli şahısların apartman sakiniymiş gibi binaların içerisinde rahatlıkla dolaşabildiğini vurgulayan Polisler, vatandaşları tanımadıkları kişilere kapıyı açmamaları uyarısında bulundular. Kontör ve para dolandırıcılığına dikkat çeke polisler, kamu görevlilerinin hiçbir şekilde telefonda para talebinde bulunmadıklarını hatırlattılar.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23