• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Karanlık güçlerin oyununu bozacağız’

Yeniakit Publisher
2013-04-15 21:41:00 - 2013-04-15 21:42:10
‘Karanlık güçlerin oyununu bozacağız’

Terör sorununun bitmesi için başlatılan çözüm sürecini vatandaşlara anlatmak için tüm yurdu dolaşan Akil İnsanlar Heyeti, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Akil insanlar, bölge insanları ile görüşerek, çözüm sürecini anlattı. İç Anadolu ve Karadeniz

HABER MERKEZİ
Terör sorununun bitmesi için başlatılan çözüm sürecini vatandaşlara anlatmak için tüm yurdu dolaşan Akil İnsanlar Heyeti, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarına Düzce’den başlayan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, bir otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, başlatılan çözüm süreci kapsamında Karadeniz Bölgesi’nde halkın nabzını tutmak, bölge halkına bildiklerini anlatmak, halkın süreçle ilgili fikrini almak, endişeleri dinlemek ve bunları rapor etmek üzere oluşturulan bir heyet olduklarını belirtti. Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 2 aylık bir çalışma gerçekleştirileceklerini, bütün vilayetleri ziyaret etmeyi planladıklarını aktaran Hakyemez, çözüm sürecinin Türkiye’nin kanayan yarası terör sorununu çözmeyi amaçladığını vurguladı. Hakyemez, çözüm sürecinde, “hesaplaşma” mantığıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirterek, “Hesaplaşma mantığıyla hareket ettiğimiz zaman, bu sürecin başarıya ulaşma ihtimali zayıflar” dedi. Hakyemez, herkesi dinlemek istediklerini, önerileri, endişeleri, talepleri rapor haline getireceklerini vurguladı.
Toplantıda, Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez’in yanı sıra sekreter Fatma Benli, üyeler Şemsi Bayraktar (TZOB), Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken (TESK) tarafından katılımcılara bilgi verildi.
BAYRAKTAR: OYUNU BOZACAĞIZ
Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti üyesi Şemsi Bayraktar da, demokrasisi ve ekonomisi gelişmiş, daha güçlü ve daha güzel bir ülke için Düzce’de olduklarını belirterek, “İçeride ve dışarıda terörün bitmesini istemeyen karanlık kişilerin oyunlarını bozmak için burada olduğumuzu söyleyebilirim” dedi. Bayraktar, açılışta yaptığı konuşmada, görev sürelerinin 2 ay olduğunu ancak kavgayı sona erdirmek ve barışı sağlamanın uzun zaman aldığını vurguladı.
KAN DURSUN, TÜRKİYE
BU SIKINTIDAN KURTULSUN
Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, Karaman’da, şehit Piyade Asteğmen Ahmet Taşer’in ailesini ziyaret etti. Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti Başkanı Ahmet Taşgetiren, heyet üyelerinden Erol Göka, Hilal Kaplan, Celalettin Can ve Cemal Uşşak ile birlikte, Konya’daki temaslarının ardından Karaman’a geçti. Heyet, burada, 1992 yılında şehit olan Piyade Asteğmen Ahmet Taşer’in evine gitti. Baba Mustafa Taşer ve anne Aysel Taşer ile görüşen heyet üyeleri, aileye taziyelerini iletti. Taşgetiren, ziyarette, kendisinin de genç yaşta bir kardeşini Van’da kaybettiğini, bu acıyı çok iyi bildiğini söyledi. “Ne söylesek boş” diyen Taşgetiren, “Diyoruz ki; bundan sonra olmasın. Başka anneler acı yaşamasın, babalar acı yaşamasın. Hiç kimse ağlamasın. Öyle bir yola çıktık. Sizler de memleketimiz için dua edin. Gençlerin cansız bedeni toprağa düşmesin. 40 yıl içinde çok genç öldü, artık ölmesin” şeklinde konuştu. Şehit babası Taşer ise bu sürece katkısı olanlara teşekkür etti. Bu sırada duygulanan baba Taşer’i, heyet üyeleri teselli etti. Taşgetiren ve Uşşak, ziyaret sonunda şehit için Kur’an-ı Kerim okudu. Taşgetiren, heyetin Konya’daki temaslarının ardından yaptığı açıklamada ise, Konya halkının “Kan dursun, Türkiye bu sıkıntıdan kurtulsun” temennisinde bulunduğunu dile getirdi.
AKİL İNSANLAR HEYETİ SİVİL
TÜRKİYE’NİN TEMSİLCİLERİDİR
Heyet üyesi Prof. Dr. Erol Göka ise, Konya’daki çalışmalardan memnun olduklarını, heyet olarak vazifelerinin sulh sükunu sağlayacak zeminin oluşmasına yardım etmek olduğunu ifade etti. Heyettekilerden Hilal Kaplan ise, iki gün boyunca binden fazla kişiye hitap ettiklerini, yüzden fazla insana söz verme imkanına sahip olduklarını ve yaklaşık 20 sayfa not tuttuğunu bildirdi. Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu Üyesi Doğu Ergil, Akil İnsanlar Heyeti’nin sivil toplumu temsil ettiğini belirterek, “Niye parlamenterler değil de bunlar? Bunlar toplumun içinden çıkmış kamu önderleri. Milletvekilleri resmi Türkiye’nin elemanları. Biz sivil Türkiye’nin elemanlarıyız” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23